Fratele lui Codruţ Marta cere declararea decesului. Ce implicaţii ar avea o asemenea decizie

Fratele lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, cere ca acesta să fie declarat mort, mai ales că au trecut 7 ani de la dispariţie. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci procurorii pot investiga oficial uciderea lui Marta.

05 iul. 2019, 14:05
Fratele lui Codruţ Marta cere declararea decesului. Ce implicaţii ar avea o asemenea decizie

Pe lângă investigaţiile oficiale, declararea lui Codruţ Marta ca decedat ar avea ca urma împărțirea averii acestuia între fratele, soția și părinții săi. Fără o sentință în instanță acest lucru nu este însă posibil.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 a fost introdusă în 2016 o acţiune prin care se cere declararea judecătorească a morţii în cazul lui Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar din perioada în care acesta din urma deţinea funcţia de preşedinte al ANAF. Solicitarea a fost introdusă pe rolul instanţei de o femeie pe nume Raluca Merfu.

Poliţia a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariţia în împrejurări suspecte a lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, de către soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai.