Fraţii Becali şi judecătoarea Geanina Terceanu au recunoscut mita în Dosarul Transferurilor

Fraţii Ioan şi Victor Becali şi fosta judecătoare Geanina Terceanu au declarat, joi, la primul termen al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, că aleg procedura simplificată, lucru care determină recunoaşterea acuzaţiilor aşa cum sunt prezentate în rechizitoriu şi micşorarea pedepsei cu o treime, în dosarul achitării pe bani a mai multor oameni din fotbal.

26 mai 2016, 15:11
Fraţii Becali şi judecătoarea Geanina Terceanu au recunoscut mita în Dosarul Transferurilor

Apărătorul lui Ioan Becali a declarat că fostul impresar sportiv este bolnav şi că a fost adus cu o ambulanţă de la penitenciar. Avocatul a mai susţinut că fraţii Becali vor să-şi recunoască faptele pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime. Fosta judecătoare Geanina Terceanu a arătat că recunoaşte şi ea faptele şi a cerut ridicarea controlului judiciar pentru a putea călători prin ţară, iar avocatul acesteia a declarat că aceasta „regretă enorm” fapta comisă.

Singurul care a lipsit de la proces a fost Cristi Borcea. De altfel, avocatul său a susţinut că acesta nici nu doreşte să participe la proces şi a cerut să nu mai fie citat, solicitare respinsă de judecator, care a precizat că Borcea va fi citat la fiecare termen.

La următorul termen, pe 9 iunie, va începe propriu-zis procesul, iar inculpaţii vor fi chestionaţi în legătură cu cererile lor. Acuzată că a primit 195.000 de euro pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul Transferurilor, Geanina Terceanu a fost trimisă în judecată în februarie de procurorii DNA, alături de Ioan şi Victor Becali şi Cristi Borcea, condamnaţi ulterior în dosar, precum şi de avocaţii George Iorgovan şi Daniel Petre. Geanina Terceanu este acuzată de luare de mită, cei trei oameni de fotbal, care în prezent execută pedepse cu închisoarea, de dare de mită, iar cei doi avocaţi, de mărturie mincinoasă.