Frații Tate, reținuți din nou, la cererea autorităților din Marea Britanie. De ce sunt acuzați cei doi milionari

Autoritățile din România i-au reținut din nou pe frații Tate, aflați deja sub control judiciar, după ce omologii din Marea Britanie îi acuză de noi fapte de natură sexuală, dar și de mai multe agresiuni.

12 mart. 2024, 08:33
Frații Tate, reținuți din nou, la cererea autorităților din Marea Britanie. De ce sunt acuzați cei doi milionari

UPDATE: Prima reactie a fratilor Tate dupa ce au fost din nou arestati: Consternati si profund afectati. „Într-un viraj dramatic al evenimentelor aseară, pe 11 martie 2024, frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți timp de 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului. Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați.

Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative. Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care aceste acuzații sunt reevaluate ridică semne serioase cu privire la motivele din spatele acestei acțiuni legale. Alegerea momentului sugerează că notorietatea lor ar putea juca un rol.

Andrew și Tristan resping vehement toate acuzațiile și condamnă ceea ce percep ca o exploatare a sistemului legal. Ei sunt determinați să conteste aceste acuzații cu hotărâre și fermitate. Frații subliniază încrederea lor într-un proces legal echitabil și imparțial, în pofida circumstanțelor tulburătoare în care se află. În fața adversității, frații Tate găsesc susținere în sprijinul acordat de cei dragi, prieteni și echipa lor legală.

Ei fac un apel pentru o examinare corectă a faptelor, exprimând convingerea că o revizuire atentă va arăta lipsa de temei a acuzațiilor împotriva lor. Pe măsură ce Curtea de Apel București se întrunește astăzi, frații Tate fac un apel public instanței să ia în considerare implicațiile extinse ale acestui caz și potențialul impact asupra justiției și procesului legal. Rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, având încredere că sistemul legal îi va reabilita în cele din urmă”, se arată într-un comunicat de presă remis în numele celor doi frați Tate.

Frații Tate ar fi comis infracțiuni sexuale pe teritoriul Marii Britanii și au fost reținuți în baza a două mandate europene de arestare. Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Patru femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au intentat o acţiune civilă împotriva lui Andrew Tate pentru presupuse infracţiuni comise între 2013 şi 2016, în timp ce acesta locuia încă în Marea Britanie. Plângerile în procesul civil se referă la vătămări corporale şi la daune psihologice cauzate ca urmare a presupuselor agresiuni sexuale şi fizice violente, precum şi a controlului coercitiv.

Fratele Tate, Andrew și Tristan, sunt figuri controversate, cunoscute pentru stilul lor de viață extravagant și pentru aparițiile frecvente în media socială. În decembrie 2022, au fost arestați în România sub acuzația de trafic de persoane, formare a unui grup infracțional organizat și viol. Autoritățile române au susținut că frații Tate ar fi recrutat femei sub pretextul unor relații de iubire, pentru a le exploata sexual și a le obliga să producă conținut pornografic.

Citește și: Culmea tupeului! Daniel Horodniceanu nu va fi sancționat pentru abuz în serviciu. ICCJ a respins recursul Inspecţiei Judiciare împotriva deciziei CSM

Cazul a atras atenția internațională, având în vedere notorietatea lor online și discursurile controversate pe care le promovează. În timp ce Andrew Tate se descrie adesea ca fiind un antreprenor de succes și un „guru” al dezvoltării personale, criticii îl acuză că promovează misoginismul și manipularea.

Curtea de Apel București a decis la finalul lunii decembrie 2023 că frații Andrew și Tristan Tate, judecaţi pentru trafic de persoane şi viol, rămân sub control judiciar și nu pot părăsi România.

Frații Tate susțin că mama lor ar fi suferit un infarct și le-au cerut judecătorilor români să le permită să părăsească țara, potrivit unui comunicat de joi. Ei sunt sub control judiciar și nu au voie să iasă din România.

Citește și: Cutremur în familia lui Adrian Mutu! Finul Briliantului, reținut cu o zi înainte de nuntă pentru trafic de droguri