Fraţii Tate se iau la trântă cu sistemul de justiţie din România. Ce au cerut milionarii la tribunal

Aflaţi în arest la domiciliu pe timpul cât procurorii cercetează şi construiesc cazul împotriva lor, Andrew şi Tristan Tate au decis să treacă la ofensivă şi au înaintat o contestaţie prin care cer urgentarea cercetărilor.

25 mai 2023, 08:43
Fraţii Tate se iau la trântă cu sistemul de justiţie din România. Ce au cerut milionarii la tribunal

Articolul de lege invocat de fraţii Tate, prin echipa lor juridică, prevede că „dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii. Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente”.

Cererea celor doi a primit termen pe 20 iunie, astfel că cei doi oricum mai au de aşteptat până a afla dacă procesul lor va fi urgentat.

„În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror. Contestaţia poate fi formulată după cum urmează: a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale; b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă; c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare. Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia”, se mai arată în articolul de lege invocat de avocaţii celor doi fraţi Tate, potrivit SpyNews.

În mai multe interceptări, cele două tinere care susțin că au fost victimele fraților Tate împărtășeau secrete și își ofereau diferite sfaturi, menite să le ajute în carierele pe care și le-au ales. După ce s-au trezit în centul scandalului de proporții, cele două au fost interceptate în timp ce stabileau cum să se deghizeze, ca să nu fie recunoscute de fanii de pe site-urile pentru adulți. Într-o altă conversație, purtată de tânăra din SUA cu mama ei, victima fraților Tate este luată la rost de femeie, aceasta reproșându-i că a pus pe jar autoritățile.

Citeşte şi: Persoană fizică „fără calitate specială”, trimisă în judecată de DNA în dosarul fostului director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti Ivan George-Alexandru