Fraudă la LOTERIA BONURILOR FISCALE, scandal de proporţii: 21 de sesizări penale

Fals şi înşelăciune la loteria bonurilor fiscale. Mai multe persoane şi firme au încercat să înşele statul cu bonuri false, pentru a câştiga premiul pus la bătaie. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a înaintat peste 20 de plângeri penale.

31 aug. 2015, 11:29
Fraudă la LOTERIA BONURILOR FISCALE, scandal de proporţii: 21 de sesizări penale

Zeci de persoane au încercat să păcălească Fiscul cu ocazia loteriei organizată în luna iunie. Atunci, au fost declarate câştigătoare bonurile fiacale în valoare de 135 de lei emise în data de 23 mai. Câteva sute de bonuri cu valoarea câştigătoare au fost depuse, însă în urma verificărilor s-au descoperit câteva false.

Porivit România TV, Antifrauda Fiscală a depus la procurori 21 de sesizări penale pentru fapte precum uz de fals şi tentativă de înşelăciune. Sunt vizate 11 persoane fizice şi 6 firme care ar fi încercat să păcălească fiscul.

Duminică, 16 august, a fost organizată extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise în perioada 1 – 31 iulie 2015. Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de 1.000.000 de lei, din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Bonul câştigător este cel emis pe data de 23 IULIE, cu valoarea totală de 364 lei.

REZULTATE LA EXTRAGEREA BONURILOR FISCALE:

Luna câştigătoare: 7 – luna iulie

Ziua câştigătoare: 23

Valoarea câştigătoare: 364

Selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. Astfel, duminică, 16 august a.c., Loteria Română va organiza extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare în prima etapă de selecție.După centralizarea bonurilor câștigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câștigătoare.

Bonurile în valoare de 364 lei emise pe 23 iulie au ieşit, astfel, câştigătoare la a doua extragere lunară a Loteriei bonurile fiscale, cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de 1 milion de lei, putând fi depuse de luni la sediile ANAF.

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul MFP.

Extragerea din urne a bilelor au desemnat ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare în prima etapă de selecţie.După centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul ministerului, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. Loteria Română (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

La această extragere au participat toate bonurile fiscale emise în perioada 1-31 iulie, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.