Frecvenţa şi intensitatea seismelor din El Salvador s-au redus

Guvernul salvadorian a informat că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat o diminuare a activității seismice, comparativ cu zilele care au urmat cutremurului cu magnitudinea de 7,2 grade pe Richter care a zguduit regiunea centro-americană la 24 noiembrie, relatează EFE, citată de Agerpres.

28 nov. 2016, 07:06
Frecvenţa şi intensitatea seismelor din El Salvador s-au redus

Începând de joi săptămâna trecută s-au raportat 19 replici zilnice cu magnitudini de între 4 și 5 grade; însă de sâmbătă ora locală 9:00 (15.00 GMT) și până duminică la aceiași oră, seismografele au înregistrat 6 cutremure din care niciunul nu a fost resimțit de populație.

În total 62 de replici au zguduit țara joi după ora locală 12.43 (18.43 GMT) când s-a produs cutremurul de 7,2, cu epicentrul în fața coastei Usulutan (sud-est), potrivit Ministerului Mediului și Resurselor naturale (MARN).

Citeşte şi Cutremur de 3,5 în Vrancea

Cutremurul a fost resimțit în Costa Rica, Honduras și Nicaragua. În Nicaragua a fost emisă alertă de tsunami care ulterior a fost ridicată.

MARN a subliniat că va continua să monitorizeze activitatea seismică pentru a informa populația despre evoluția fenomenului.