FRF dă în judecată fanii care au aruncat cu torţe şi petarde la meciul cu Polonia

Comitetul Executiv al FRF a decis ca federaţia să dea în judecată suporterii care au creat probleme la meciul cu Polonia, 0-3.

30 mart. 2017, 12:26
FRF dă în judecată fanii care au aruncat cu torţe şi petarde la meciul cu Polonia

FRF se va constitui parte civilă și va da în judecată fanii care au aruncat cu torțe și petarde la meciul cu Polonia, din preliminariile CM 2018. Federația va cere daune de 500.000 de euro fanilor care au fost identificați până în acest moment de către forțele de ordine. Suma reprezintă amenda plătită de FRF la FIFA și către Jandarmerie și daune de imagine. După meciul cu Polonia, România a primit o amendă de 95.000 de franci elvețieni și a fost obligată să nu joace meciul cu Danemarca pe Arena Națională.

În Comitetul Executiv au votat toți membrii, cu execpția lui Florin Prunea, care s-a abținut.

„Este un fapt fără precedent, ca o Federație să-și dea în judecată propriii suporteri. De ce FRF nu se îndreaptă către cei care au fost responsabili de securitate? Urmează ca fiecare club să își dea fanii în judecată de fiecare dată când apar probleme? Federația a trecut de la faza arestatului foștilor jucători, la faza arestatului propriilor fani”, spus Prunea pentru GSP.RO.