Lovitură CUMPLITĂ pentru FRF din partea MTS. Deciziile Adunării Generale SUNT NULE

Ministerul Tineretului si Sportului a refuzat sa dea avizul pentru modificarea statutului FRF. Astfel, toate deciziile luate in Adunarea Generala din 28 iunie, printre care anularea rentei lui Mircea Sandu si afilierea CS U Craiova, sunt nule!

07 iul. 2014, 12:42
Lovitură CUMPLITĂ pentru FRF din partea MTS. Deciziile Adunării Generale SUNT NULE

FRF trebuie sa convoace o nou Adunare Generala. Probabil ca in Comitetul Executiv din 11 iulie se va decide convocarea Adunarii Generale Extraordinare pentru rezolvarea situatiei, anunta sport.ro.

Conform articolului 36, alineatul 4, din Legea 69/2000, a Educatiei Fizice si Sportului, „modificarea statutelor sau actelor constitutive ale federatiilor sportive naţionale este supusă procedurilor prevazute de lege, dupa ce s-a obtinut avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului”.

Una dintre propunerile importate facute de noua conducere a FRF si aprobata de AG extraordinara se refera la eliminarea articolului 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, ca „pentru a promova intr-un esalon competitional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie sa aiba o durată – in momentul inceperii sezonului competitional urmator – de cel putin trei ani consecutiv”.

CS U Craiova a obtinut promovarea din punct de vedere sportiv si a primit licenta pentru Liga I, dar nu respecta articolul 54 din Statutul FRF.

De asemenea, in aceeasi Adunare Generala s-a anulat si renta lui Mircea Sandu.