Frica de coronavirus ucide şi ea. Aproape 50 de oameni au murit după ce au băut alcool, crezând că astfel se vor proteja

În Iran, până marți, 44 de oameni au murit şi câteva sute au fost spitalizaţi, după ce au băut alcool ca urmare a unor zvonuri potrivit cărora această metodă ar ajuta la protecția împotriva infectării cu coronavirus, transmite agenția oficială de știri iraniană IRNA.

11 mart. 2020, 08:18
Frica de coronavirus ucide şi ea. Aproape 50 de oameni au murit după ce au băut alcool, crezând că astfel se vor proteja

Potrivit religiei musulmane consumul de alcool este interzis, astfel că, în majoritatea cazurilor, a fost vorba de alcool de proveniență incertă, de multe ori fabricat artizanal. Cea mai afectată provincie din acest punct de vedere a fost provincia Khuzestan, din sud-vestul Iranului, unde s-au înregistrat 36 de morți.

Citeşte şi O româncă din Italia spunde adevărul despre epidemia de coronavirus. „Totul va dura până pe 3 aprilie”

De subliniat faptul că în aceeași regiune, numărul morților infectați cu coronavirus a fost de 18, deci de două ori mai puțini decât cei care s-au intoxicat cu alcool.

Iranul este a treia cea mai afectată țară de Covid-19, după China şi Italia. 8.042 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în această ţară, numărul morţilor fiind de 291. Pe de altă parte, 2.731 de pacienţi au fost vindecaţi.