Frig de crapă pietrele. Unde s-au înregistrat TEMPERATURI SUB ZERO GRADE VIDEO

Vreme de iarnă în septembrie. În mai multe zone montane din ţară a nins, iar peisajul este unul veritabil sezonului rece. De altfel, în toată ţara temperaturile au scăzut drastic în ultimele 48 de ore. Vorbim de diferenţe de temperatură chiar şi de 15 grade. Vântul bate şi el cu putere şi face ca temperaturile resimţite să fie şi mai mici.

24 sept. 2014, 06:17
Frig de crapă pietrele. Unde s-au înregistrat TEMPERATURI SUB ZERO GRADE VIDEO

Temperaturile au scăzut sub zero grade. Potrivit datelor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, mieruri, 24 septembrie, la ora 8.00, se înregistrau -7 grade pe Vârful Omu, -1 grad în Sinaia la cota 1500, -2 grade la Întorsura Buzăului, -5 grade în Vlădeasa, la 1800 de metri, -3 grade în Ceahlău, -5 grade în Munţii Călimani şi -5 grade în Munţii Iezer.

În Masivul Parâng, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă atinge 2-3 centimetri.

A nins în Masivul Parâng la peste 1.600-1.700 de metri, a fost o fulguială uşoară, dar care la peste 2.000 de metri s-a depus într-un strat de 2-3 centimetri de zăpadă. Nu a fost afectată circulaţia maşinilor pe Transalpina şi s-a urmărit în permanenţă nivelul zăpezii. Până mâine (joi – n.r.) zăpada se va topi probabil, pentru că se îndreaptă vremea. Nu e devreme pentru zăpadă, la peste 2.000 de metri poate să ningă în absolut orice perioadă a anului. A nins şi la mijlocul lunii august în alţi ani„, a declarat şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, potrivit Agerpres.

Şeful Serviciului de Salvamont Gorj le recomandă turiştilor care vor vizita zona să fie echipaţi corespunzător, pentru că vremea este schimbătoare. „În primul rând, fie că sunt cu maşina, fie că merg pe jos pe munte, turiştii trebuie să consulte starea vremii pentru că de acum încolo ne putem aştepta oricând la repetarea unor astfel de fenomene. Şoferii trebuie să aibă cauciucuri foarte bune, chiar dacă nu sunt de iarnă, turiştii să aibă echipament adecvat pentru temperaturi scăzute. Important e să consulte starea vremii sau să ceară informaţii de la echipele de Salvamont„, a spus Sabin Cornoiu.

PROGNOZA METEO. Miercuri, presiunea atmosferica e in usoara crestere, semn ca vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin. Vantul mai sufla destul de alert in est si la munte. Aerul polar care se afla inca peste tara noastra face ca vremea sa fie mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, cu maxime care pleaca de la 13 grade in nordul Moldovei si se opresc la cel mult 21 grade in Muntenia.

PROGNOZA METEO. Joi, norii revin si acopera treptat jumatatea de vest a tarii, unde spre seara, dar mai ales in noaptea de joi spre vineri ploua pe arii extinse. Vor fi si averse insotite de desc electrice, in timp ce in celelate regiuni sansele de ploaie sunt mult mai mic. Temperaturile maxime se vor situa intre 16 grade in nordul Moldovei si 22 grade in sudul Munteniei.

PROGNOZA METEO. Vineri, norii acopera cerul in jumatatea de sud a tarii si ploua pe arii extinse, iar in Oltenia, in Moldova, dar si in Carpatii Meridionali local se mai acumuleaza cantitati de apa mai insemnate. In cel regiuni doare temporar norii strang randurile si lasa ploi slabe in masivele montane vestice dar pe alocuri ploua si in Crisana si in sudul Moldovei. Vantul sufla mai alert in sud-est si la munte precum si in vestul extrem. Maximele scad in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in sud si in centru si vorb im despre maxime de la 12 grade in sud-vest pana la 21 grade in est.

CITEŞTE ŞI: S-a înregistrat CEA MAI SCĂZUTĂ TEMPERATURĂ din toamnă: Minus 3 grade Celsius la Miercurea Ciuc