Fenomene extreme în lume. Temperaturile au scăzut până la minus 43.5 de grade Celsius în China VIDEO

Temperaturi minime record în China. O ceaţă de gheaţă s-a abătuat asupra celei mai nord-estice localităţi din China. Mercurul din termometre a scăzut la -42,7 grade Celsius în oraşul Mohe şi - 43,5 grade într-un sat vecin, iar vizibilitatea pentru şoferi a scăzut la mai puţin de 100 de metri.

06 dec. 2018, 13:12
Fenomene extreme în lume. Temperaturile au scăzut până la minus 43.5 de grade Celsius în China VIDEO

Schimbarile climaterice provoaca fenomene extreme pe tot globul. În Libia, Din cauza ploilor torențiale, deşertul a fost acoperit de ape. În Arabia Saudă, una dintre cele mai secetoase țări din lume, a plouat cu bucăți de gheață iar în China temperaturi au ajuns la un record minim de -43 de grade.

Deşi fenomenul meteo extrem a provocat numeroase probleme pentru trafic, acesta a adus şi un aflux de turişti din sudul ţării, care au dorit să experimenteze pe propria piele frigul, scrie observator.tv.

Citeşte şi PROGNOZA METEO din bătrâni în decembrie. Mihai Voropchievici spune că am putea avea zăpadă de Crăciun

Mulţi dintre turişti aruncă cu apă caldă în aer pentru a observa cum aceasta se transformă instant într-o cupolă de gheaţă deasupra capului lor. Localnicii au primit o veste bun de la meteorologi, care susţin că vremea se va încălzi în zonă în următoarele zile.