Fritz consideră necesară carantina în Timișoara. ”Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă. Nu e cazul să declanșăm un război între Timișoara și București

Primarul municipiului Timișoara a anunțat că măsura de prelungire a carantinei în Timișoara nu este o pedeapsă, ci vine în sprijinul timișorenilor care lucrează în sistemul sanitar.

22 mart. 2021, 15:35
Fritz consideră necesară carantina în Timișoara. ”Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă. Nu e cazul să declanșăm un război între Timișoara și București

Fritz consideră necesară carantina în Timișoara. Edilul susține că măsura carantinei previne un colaps al sistemului sanitar. Acesta a adăugat că în urma blocajului politic local Guvernul a intervenit şi a carantinat toată zona metropolitană.

“Guvernul României a intervenit în urma blocajul politic din CJSU şi a carantinat aşa cum era şi logic toată zona metropolitană, deci încercarea de a scoate câteva comuna din zona carantinată de sâmbătă nu a reuşit şi asta cred că este ceva ce ne va ajuta pentru că virusul nu se opreşte la limitele unor UAT-uri şi se răspândeşte în toată zona metropolitană. Cred că este evident că după două săptămâni de carantină ritmul creşterii a încetinit şi bineînţeles că ne aşteptăm că dacă măsurile vor fi respectate în continuare ritmul va scădea în continuare şi rata infectărilor va scădea”, a afirmat Fritz.

Citește și: Președintele CJ Timiș: Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles-o nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului

Fritz a precizat că măsurile nu sunt o pedeapsă pentru cetățenii din Timișoara, ci vin în ajutorul acestora. Edilul a adăugat că speră ca războiul între PNL local şi Guvernul României să nu afecteze buna colaborare între judeţ şi Guvernul Cîţu.

Fritz consideră necesară carantina în Timișoara

“Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă pentru Timişoara, ci vin în ajutorul Timişoarei şi al tuturor timişorenilor care lucrează în sistemul sanitar, al tuturor timişorenilor care sunt pacienţi COVID-19 acum în spitale sau în viitor în spitale . Suntem la absolută limită cu capacităţile noastre sanitare şi această carantină este din păcate necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar”, a explicat primarul Timişoarei.

“Nu vreau să comentez războiul între PNL local şi Guvernul României, dar eu sper ca nu va afecta buna colaborare ce există acum între Timişoara, Timiş şi Guvernul Cîţu. Timişoara şi Timişul nu au avut niciodată un mai bun sprijin şi suport pentru proiectele de dezvoltare cum avem acum de la Guvernul Cîţu”, a mai transmis Dominic Fritz.

Citește și: Răsturnare de situaţia la Timişoara. Carantina a fost PRELUNGITĂ pentru 72 de ore, din ORDINUL lui Arafat!


loading...