Frontul Naţional din Franţa, luat la bani mărunţi: PE vrea să ştie cum s-au cheltuit fondurile europene

Publicat: Marţi, 04 Iulie 2017 16:46 // Actualizat: Marţi, 04 Iulie 2017 17:08 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul European a cerut grupului politic Europa Națiunilor și a Libertăților (ENL), din care fac parte eurodeputații francezi ai Frontului Național (FN), să prezinte 'clarificări' privind cei peste 500.000 de euro reprezentând cheltuieli de funcționare finanțate din fonduri europene, a anunțat marți o sursă parlamentară.

Reunit luni seara, Biroul Parlamentului European, format în special din președintele Antonio Tajani și vicepreședinții adunării, a dat termen până la sfârșitul lunii iulie grupului ENL să demonstreze că nu a comis nereguli în bugetul său pe 2016, potrivit sursei citate. Dacă grupul nu oferă 'clarificările' cerute, sumele care fac obiectul unor îndoieli ar putea fi diminuate din pachetul bugetar care îi va fi alocat în 2017 pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare.

ENL, format din 40 de eurodeputați — între care cei ai Frontului National francez, Partidul Libertății (FPO) din Austria sau Liga Nordului italiană — este unul din cele opt grupuri politice ale Parlamentului European. Aceste grupuri trebuie să facă publice în fiecare an la sfârșitul lunii aprilie conturile auditate privind modul în care au folosit fondurile europene care le-au fost alocate pentru activitățile lor din anul precedent.

Aceste rapoarte au fost validate luni fără dificultate de către Biroul Parlamentului European pentru șapte grupuri. Dar cei din ENL au făcut obiectul unor solicitări complementare, bazate pe rezerve exprimate de cabinetul de audit care a analizat conturile grupului.

Potrivit unui document citat de AFP, auditorul și-a exprimat îndoieli cu privire la respectarea de către acest grup a procedurilor de licitații pentru furnizorii externi în ceea ce privește cheltuieli care depășesc 490.000 de euro. Auditorul și-a exprimat de asemenea rezerve cu privire la suma de peste 50.000 de euro reprezentând cheltuieli insuficient justificate.

Fondurile în cauză sunt diferite de cele utilizate de către eurodeputați pentru remunerarea asistenților lor parlamentari. Șase-șapte eurodeputați sau foști eurodeputați ai FN, între care președinta partidului, Marine Le Pen, sunt suspectați în special că au organizat un sistem fraudulos pentru a remunera membri ai partidului cu fonduri europene prin astfel de contracte de asistenți în Parlamentul European.

Prejudiciul pentru instituția europeană s-ar ridica la aproape cinci milioane de euro din 2012 până în 2017.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H