FRUCTELE care combat gastrita

Abuzurile alimentare, nerespectarea orelor de masă, "flămânzirea" prelungită, timp în care stomacul "roade în gol", sunt factori care cresc aciditatea şi favorizează apariţia gastritei.

26 mart. 2015, 14:54
FRUCTELE care combat gastrita

Primele semne ale gastritei sunt: senzaţia de arsură şi apăsare în capul pieptului, greaţă, vomă, balonare, indigestii frecvente. Diagnosticul clar se poate stabili în urma unui examen radiologic cu bariu sau în printr-o endoscopie, ce permite medicului să exploreze interiorul esofagului, stomacului şi a primei părţi a intestinului subţire (duodenul), scrie doctorulzilei.ro.

Alimentația joacă un rol important în tratarea gastritei. „Respectaţi cele trei ore de mese plus două gustări, mestecaţi bine alimentele, nu vă aşezaţi la masă când aveţi nervi, nu mâncaţi cu mai puţin de trei ore înainte de culcare şi nu faceţi sport imediat după masă. Evitaţi alimentele care irită stomacul şi cresc aciditatea: grăsimi, prăjeli, carne în cantităţi mari, alimentele de tip fast-food, dulciurile, sarea în exces, alimentele prea fierbinţi sau prea reci şi condimentate, ceapa şi usturoiul, băuturile carbogazoase”, recomandă medicul nutriționist Corina Zugravu.

Citeşte şi Sucuri care scad colesterolul „rău”

În plus, puteți apela la ajutorul următoarelor fructe:

1. Perele. Datorită vitaminelor B1, B2, B3, A, și C, și fibrelor pe care le conțin sunt printre cele mai recomandate în caz de gastrită. Perele reglează sistemul nervos și tractul digestiv.

2. Papaya. Pe lângă vitaminele B1, B2, A, și C, papaya conține și magneziu, fier și potasiu. În plus este benefic și pentru păr, piele, oase și întărește sistemul imunitar. Feliază papaya și pune-l în belnder împreună cu un pahar de iaurt. Consumă amestecul după micul dejun, prânz și cină.

3. Banană. Bananele au un nivel crescut de fibre. Conțin puține grăsimi și sunt o sursă excelentă de energie și au un ușor efect laxativ. Bananas are one of the fruits with the highest levels of fiber. Ferete-te de bananele verzi pentru că pot face mai mult rău decât bine.

4. Piersicile. Piersicile au efect diuretic și laxativ. De asemenea, conțin vitaminele A, C și E care aută la prevenirea Alzheimerului, cancerului și cataractei.

Citeşte şi De ce este bine să mănânci mere verzi pe stomacul gol