Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!

Portocalele sunt printre cele mai iubite fructe de către români. Folosite în sucuri sau savurate simple, aceste alimente vin a pachet o multitudine de beneficii.

14 ian. 2022, 12:48
Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!

Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Portocalele au în componența lor o paletă mare de nutrienți benefici pentru organismul nostru. Potrivit unor studii, portocalele pot reduce riscul apariției a mai multor boli printre care cancerul și afecțiunile cardiovasculare.

Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!

Consumul zilnic de citrice poate reduce cu nu mai puțin de 20% riscul de accident vascular ischemic. De asemenea, portocalele sunt bogate în potasiu nivelul de potasiu în limite normale este asociat cu un risc mai mic cu 20% de a muri din diverse cauze.

Mai mult decât atât, specialiștii spun, de asemenea, că un consum regulat de portocale şi suc de portocale în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.

Portocalele ajută, totodată, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Conţinutul crescut de fibre din portocale este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal. Fibrele, potasiul, vitamina C şi colina din compoziţia portocalelor sunt substanţe care contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, dar în special a sănătăţii inimii.

Bogate în vitamina C
Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C. O portocală oferă 116,2% din necesarul zilnic de vitamina C. Consumul de vitamina C este asociat cu un risc redus de cancer de colon.

Sistem imunitar sănătos
Vitamina C, care este vitală pentru buna funcţionare a unui sistem imunitar sănătos, este utilă pentru prevenirea răcelilor şi a infecţiilor recurente ale urechilor.

Controlează nivelul zahărului din sânge
Fibrele din portocale ajută la menţinerea nivelulul de zahpr din sânge sub control, făcând astfel portocala o gustare sănptoasă pentru persoanele cu diabet zaharat.

Alcalinizează organismul
Cu toate că portocalele sunt acide înainte de a le digera efectiv, ele au o mulţime de minerale alcaline care joacă un rol important în procesul de digestie. Această proprietate a portocalelor este similară cu cea a lămâilor, care sunt, fără îndoială, printre alimenetele cele mai alcaline.

Citește și: Zece alimente pe care să le consumi dacă ai lipsă de calciu. Cum să eviţi osteoporoza, boala care afectează mii de români