Fructul delicios care creşte fertilitatea atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. E un remediu natural pentru numeroase probleme de sănătate

Cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă bogată de vitamine şi antioxidanți care aduc numeroase beneficii întregului organism. Consumul zilnic al acestor fructe vă poate feri de numeroase probleme de sănătate, precum bolile cardiovasculare şi infertilitatea.

13 feb. 2022, 16:02
Fructul delicios care creşte fertilitatea atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. E un remediu natural pentru numeroase probleme de sănătate

Puţini ştiu că zmeura este fructul delicios care creşte fertilitatea atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Studiile arată că un consum regulat de zmeură creşte şansele de a concepe bebeluşi. Nivelul crescut de vitamina C şi magneziu este esenţial pentru fertilitatea femeilor şi bărbaţilor. De asemenea, antioxidanţii din zmeură protejează sperma, ajută procesul de concepţie şi reduce riscul avortului spontan, conform Csid.

Aşadar, dacă vrei să faci un copil în viitorul apropiat, creşte consumul de zmeură în această perioadă.

Zmeura este fructul delicios care creşte fertilitatea şi e un remediu natural pentru sănătatea inimii

Dacă suferi cu inima, atunci nu ocoli zmeura! Conţinutul ridicat de potasiu al zmeurei ajută la reglarea pulsului, dar şi al tensiunii arteriale. De asemenea, zmeura este bogată în minerale, precum mangan, cupru şi fier, contribuie la formarea celulelor roşii din sânge.

Potrivit medicilor, zmeura are în compoziţie numeroşi antioxidanţi, iar o cură de zmeură poate să te ajută să ai o inimiă mai puternică şi scade riscul de îmbolnăvire.

Citeşte şi: Ce fel de mama esti, in functie de zodie. Cine e independenta, cine are rabdare, cine e grijulie

Zmeura previne infecţiile urinare

Zmeura are proprietăţi antibiotice şi diuretice, prevenind afecţiunile urinare.

Zmeura este bună pentru slăbit

Zmeura accelerează arderea grăsimilor şi optimizează metabolismul. Fiind bogată în fibre dietetice şi mangan, zmeura menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă îndelungată. Este gustarea cea mai bună între mese.

Zmeura este săracă în calorii, ceea ce o face esențială în alimentația zilnică. Mai mult, ajută la prelungirea procesului de digestie, astfel că nu vei resimți foamea la scurt timp după ce tocmai ai mâncat. De asemenea, fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime şi prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.

Zmeura ar putea reduce riscul de cancer

Zmeura conţine de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât roşiile. Nivelul crescut de antioxidanţi din aceste fructe luptă împotriva cancerului, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite şi radicali liberi. Aceste mici fructe conţin, de asemenea, acid elagic despre care se spune că este un compus anti-carcinogenic.

Zmeura este bună pentru diabetici

Cantitatea mare de fibre şi indicele glicemic redus fac din zmeură gustarea ideală pentru pacienţii cu diabet. Consumul de zmeură nu produse dezechilibre majore ale nivelului de zahăr din sânge.

Citeşte şi: Procedurile de fertilizare in vitro vor fi decontate. Ajutor de peste 4.000 de euro, anunţat de Gabriela Firea