Fructul-minune care topeşte kilogramele, îmbunătăţeşte vederea şi previne hipertensiunea arterială. Cum trebuie consumat ca să beneficiezi de toate proprietăţile lui

Bogăţia de vitamina C, de mangan și bromelină, o enzimă de o importanță vitală, fac din ananas un fruct care face adevărate minuni pentru sănătate. 150 grame de ananas furnizează 100% din aportul zilnic de vitamina C recomandat.

31 ian. 2022, 10:01
Fructul-minune care topeşte kilogramele, îmbunătăţeşte vederea şi previne hipertensiunea arterială. Cum trebuie consumat ca să beneficiezi de toate proprietăţile lui

Fructul-minune care topeşte kilogramele mai conține cupru, vitaminele B1, B6, acid folic, fibre alimentare și acid pantotenic, având o mulţime de alte beneficii pe lângă faptul că favorizează slăbirea. Printre acestea, previne cancerul și hipertensiunea arterială şi îmbunătăţeşte vederea.

Beneficiile consumului de ananas

Printre indicaţiile terapeutice ale consumului de ananas, se numără următoarele:

  • are efect antiinflamator;
  • calmează durerile articulare din artrite sau entorse;
  • este adjuvant pentru cicatrizarea rănilor;
  • previne degenerescența maculară;
  • previne constipația.

Fructul-minune care topeşte kilogramele

Datorită bromelinei din compoziție, consumul regulat de ananas funcționează ca un laxativ. Această enzimă facilitează digestia datorită capacităţii sale de digerare a proteinelor. Pe lângă asta, acest fruct conține extrem de puține calorii, este bogat în fibre şi proteine şi luptă împotriva retenţiei de apă.

Citeste si Dieta cu ananas te scapă de 5 kilograme în 5 zile! Mihaela Bilic: „Chiar topește proteinele”

Ananasul îmbunătăţeşte vederea

Cele mai recente studii arată că ananasul consumat zilnic poate scădea semnificativ riscul apariției afecțiunilor la nivelul ochilor. Numeroșii antioxidanți pe care acest fruct îi conţine protejează vederea de degenerescența maculară. În plus, fructul este bogat în beta-caroten și vitamina A, substanţe cu beneficii de necontestat asupra sănătăţii oculare.

Fructul care previne cancerul și hipertensiunea arterială

Vitaminele A și C protejează celulele sănătoase de amenințarea radicalilor liberi, care determină dezvoltarea cancerului. Prezența ridicată a potasiului în sucul de ananas duce la valori mai bune ale tensiunii arteriale. De asemenea, ananasul este sărac în sodiu, ceea ce îl face benefic pacienţilor cu hipertensiune arterială.

Cum este indicat să mănânci ananasul pentru a profita la maximum de proprietăţile sale

Auntci când cureţi ananasul de coajă, aşază-l vertical, cu frunzele în jos. Coaja trebuie tăiată de sus în jos, răsucind în același timp fructul, până ce toată coada este înlăturată. După ce frunzele și coaja au fost îndepărtate, fructul poate fi tăiat pe lungime sau în felii rotunde.

Miezul fructului se îndepărtează deoarece nu are niciun gust. Ananasul poate fi consumat zilnic, dar în cantități moderate. porţia ideală de ananas cântăreşte 100 de grame, cantitate care nu conține mai mult de 50 kcal.

Atenţie! În ciuda numeroaselor sale beneficii, dacă este consumat necopt, este foarte acid și poate provoca neplăceri persoanelor care suferă de afecțiuni gastrice precum gastrită sau ulcer.

Citeste si Fructul-minune care conţine substanţe anticancerigene şi previne cheagurile de sânge