Frumusețe de durată: 3 produse cosmetice și de machiaj în care este justificat să investești

Luxul nu este rezervat doar persoanelor cu venituri mari, în ultimii ani, mărcile premium devenind mult mai populare decât înainte. Acest lucru este valabil mai ales în sectorul parfumurilor, dar nu numai.

01 mart. 2023, 18:35
Frumusețe de durată: 3 produse cosmetice și de machiaj în care este justificat să investești

Să cumperi produse de calitate și mai ales articole de lux, fie ele haine, accesorii, parfumuri sau produse de îngrijire și înfrumusețare, înseamnă să investești în valori sigure, durabile și atemporale. Descoperă mai jos trei produse cosmetice și de machiaj în care este justificat să investești.

Parfumul

Principalul motiv pentru care este justificat să investești într-un parfum bun este calitatea produsului finit. Notele de vârf, de mijloc și de bază dintr-un parfum de bună calitate vor crea întotdeauna o armonie perfectă și delicată. Un produs precum Tom Ford parfumuri este rezultatul a numeroase ore de muncă ale specialiștilor care își dedică cunoștintele brandului respectiv. Un alt motiv ar fi faptul că un astfel de produs poate să-ți completeze personalitatea într-un mod original. Poți ieși în evidență în ochii celorlalți cu un produs de foarte bună calitate, iar acest lucru are influență și asupra propriei stări psihice. În concluzie, dacă vei căuta calitate, originalitate și exclusivitate, poți considera justificat să achiziționezi un parfum unic și atemporal. Atunci când ești în căutarea unui nou parfum, încearcă mai multe arome mergând la un magazin specializat. Benzile de testare disponibile în magazin te pot ajuta să-ți faci o primă impresie. Nu este, totuși, indicat să testezi prea multe parfumuri – ar trebui să fie maximum cinci -, pentru că, la un moment dat, nasul tău nu va mai putea evalua corect notele produselor. Ulterior, testează parfumurile pe care le-ai selectat pe piele. Dacă este posibil, ia acasă mostre din parfumurile care ți-au plăcut, pentru a le testa timp de mai multe zile. Vei vedea cât de rezistente sunt și cum evoluează ele pe pielea ta. În cele din urmă, poți achiziționa acel produs care se potrivește gusturilor și personalității tale.

Fondul de ten

Fondul de ten este aliatul numărul 1 pentru un aspect al chipului proaspăt și sănătos, de aceea face parte dintre produsele de machiaj în care este justificat să investești o sumă mai mare. Pe piață există numeroase produse de acest tip, fluide, compacte, cu putere mare de acoperire, cu textură lejeră etc. Însă există doar câteva criterii esențiale după care să te ghidezi atunci când alegi un fond de ten. Primul și cel mai important este ca acesta să se potrivească perfect cu nuanța pielii tale, pentru a evita să dai feței celebrul efect de mască autobronzantă inestetică ori un aspect bolnăvicios. Linia maxilarului este cel mai bun loc pentru a verifica nuanța unui fond de ten. Anotimpurile joacă și ele un rol important, pentru că pielea își schimbă nuanța sub influența razelor solare. Puterea de acoperire este un alt aspect decisiv. Poți opta pentru un fond de ten cu acoperire ușoară sau medie ori poți alege double wear stay in place de la Estee Lauder, în funcție de rezultatul pe care îl dorești. De exemplu, dacă te confrunți cu anumite imperfecțiuni (coșuri, roșeață, cicatrice), este recomandat să alegi un fond de ten cu o putere mai mare de acoperire. Ai grijă, totuși, să lași pielea să respire, iar acest lucru este posibil doar cu ajutorul unui fond de ten de bună calitate, cu ingrediente active, special concepute pentru tipul tău de ten.

Crema hidratantă

Un produs de îngrijire de bază, dar esențial pentru rutina zilnică este crema hidratantă, de care ai nevoie indiferent de tipul de ten. Pielea este expusă permanent unor factori agresivi externi, precum poluarea, vântul, razele UV, frigul etc. Acești factori agresivi contribuie la deshidratarea celulelor și la încetinirea procesului de reînnoire al acestora. Chiar dacă bei suficientă apă, ai nevoie de o cremă hidratantă de foarte bună calitate. Funcția principală a acestui produs este de a avea grijă de bariera hidrolipidică a pielii. În cazul pielii normale sau uscate, vei alege o cremă hidratantă mai densă, iar, pentru cea cu imperfecțiuni, este indicat să optezi pentru un produs special pentru ten mixt sau gras, a cărui textură este, de obicei mult mai ușoară, pentru a evita supraproducția de sebum.

 

Piața de produse cosmetice și de machiaj se situează în prezent la o valoare de mai multe miliarde de dolari. Unele produse cosmetice sunt mai scumpe, pentru că sunt concepute din ingrediente care costă foarte mult. Însă acest lucru nu înseamnă că produsele mai accesibile ca preț și branduri mai puțin cunoscute nu sunt la fel de eficiente. Cheia este să recunoști produsele care sunt cu adevărat potrivite pentru pielea ta, din ingrediente cât mai naturale.