FRUMUSEŢE şi SĂNĂTATE: Cum îţi pregăteşti pielea pentru iarnă

Iarna şi gerul se apropie cu paşi repezi. Din cauza scăderii temperaturii, pielea are tendinţa de a se usca şi chiar de a se crăpa, iar riscul îmbătrânirii precoce este destul de ridicat. Pentru a evita astfel de probleme grave, iată cum trebuie să îţi pregăteşti pielea.

16 ian. 2016, 17:05
FRUMUSEŢE şi SĂNĂTATE: Cum îţi pregăteşti pielea pentru iarnă

Dermatologii le recomanda persoanelor cu tenul deshidratat sa acorde o atentie sporita pielii mai ales cand este frig. Persoanele blonde sau roscate, care au cu precadere acest tip de ten, trebuie sa foloseasca produse de ingrijire si curatare delicate, care sa hidrateze si sa calmeze pielea ce se irita usor. Potrivit specialistilor, cremele pentru ten deshidratat trebuie sa contina lapte, miere, extract de castravete sau galbenus, pentru a-i oferi elasticitate si luminozitate.

Mai mult, deoarece in timpul iernii aerul nu are aceeasi umiditate ca pe timpul verii, in sezonul rece acuzam senzatia de mancarime si de piele care strange. Medicii spun ca acest efect apare atunci cand nu ne hidratam corect pielea. Pentru a preveni aceste neplaceri, este indicat sa alegem creme grase atat pentru corp, cat si pentru fata. Totodata, in perioada rece a anului, este indicat sa renuntam la produsele de ingrijire corporala pe baza de alcool, deoarece acestea irita pielea si o usuca.

Citeşte şi Acest săpun NATURAL tratează iritaţiile de la nivelul pielii

Un alt sfat de care trebuie sa tineti cont pentru a va proteja pielea in timpul sezonului rece este faptul ca trebuie evitate dusurile lungi si fierbinti. Apa calda poate sa compromita stratul lipidic – un complex de acizi grasi care mentine pielea hidratata.

In schimb, puteti opta pentru o baie de aburi sau infuzie cu plante medicinale. Baia de aburi poate ajuta tenul sa elimine toxinele acumulate mult mai usor, fara sa provoace iritatii, eczeme sau puncte negre. In timpul baii de aburi pielea transpira si aburul ajuta porii sa se deschida, permitand toxinelor si bacteriilor sa patrunda prin piele si sa se desprinda mult mai usor. De asemenea, baia de aburi ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si astfel vei obtine un ten cu un aspect sanatos si plin de stralucire.

Citeşte şi Horoscop: Cum să-ţi îngrijeşti pielea în funcţie de zodie

Dupa fiecare baie de aburi trebuie sa aplicati o masca hidratanta cu ingredientele naturale.

Chiar daca este iarna, cremele cu factor de protectie nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire. Dermatologii recomanda ca in sezonul rece sa aplicam pe fata si pe decolteu creme cu factor de protectie 15.

De asemenea, pentru a te bucura de o piele hidratata, foloseste sapunuri hidratante, pe baza de lapte si miere, iar in cazul in care pielea ta este sensibila, utilizeaza sapunuri fara parfum. Sapunurile dure pline de coloranti si parfum nu fac altceva decat sa indeparteaze uleiurile esentiale pe care pielea tale le produce natural, ca forma de aparare si hidratare, lasand tenul uscat si cu aspect de coaja.

Cum ne pregatim pielea pentru a fi catifelata si frumoasa pe tot parcursul anului:

1. Foloseste un tratament de exfoliere atat pentru corp, cat si pentru ten. Astfel, pielea moarta este indepartata.

2. Hidrateaza si hraneste pielea zilnic cu creme bogate in vitamine şi minerale.

3. Foloseste o data sau de 2 ori pe saptamana o masca hranitoare, pentru fata si pentru corp.

4. Foloseste o crema de fata cu protectie solara.

Citeşte şi Aşa se face masca pentru întinerirea tenului. Reţeta pentru acasă

Pe timpul iernii nu este suficient insa sa ajutam pielea doar din exterior. Trebuie luata in calcul si o alimentatie potrivita. In ceea ce priveste dietele de iarna, ele trebuie sa fie adaptate temperaturilor scazute, pentru a indura mai bine frigul si a mentine elasticitatea pielii. Printre alimentele recomandate in acest sezon, se numara pestele gras, precum somonul si sardinele, deoarece ofera pielii grasimi bune, necesare pentru formarea membranelor celulare. Datorita continutului ridicat de omega 3, carnea de peste mentine pielea hidratata in perioada rece a anului.

Nici nucile si migdalele nu ar trebui evitate. Sunt bogate in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. Potrivit nutritionistilor, migdalele sunt o sursa excelenta de vitamina E, in timp ce nucile abunda in seleniu. Datorita grasimilor benefice pentru piele, nucile sunt recomandate in perioada iernii, cand factorii externi ataca pielea. De asemenea, nucile imbunatatesc elasticitatea pielii, iar migdalele ii dau stralucire si catifelare si imbunatatesc circulatia limfei.

Citeşte şi Aşa faci cea mai bună cremă de mâini pentru iarnă, acasă