FRUMUSEŢEA TA: Remedii cu flori de salcâm pentru o piele strălucitoare

Florile de salcâm conţin substanţe ete­rice şi au, astfel, efect emolient şi calmant asupra pielii, pe care o întineresc şi căreia îi dau strălucire.

30 mai 2014, 09:47
FRUMUSEŢEA TA: Remedii cu flori de salcâm pentru o piele strălucitoare

Masca pentru ten cu miere si flori de salcam

Ai nevoie de 4 linguri de miere, 4 linguri de flori de salcam proas­pete sau 3 lin­guri de flori de salcam uscate si maruntite.

Ames­teca bine mie­rea cu florile de salcam si lasa la ma­cerat 3-4 zile, dupa care in­tinde, prin masare usoara, pe fata si pe gat. Lasa masca sa actioneze jumatate de ora, apoi spala cu apa rece. Masca da elas­ti­citate si suplete oricarui tip de ten, estompeaza ridurile si invioreaza obra­zul palid, scrie curademiere.ro.

Masca cu flori de salcam, lapte si tarate

Ai nevoie de 4 linguri de flori de salcam proaspete sau 3 linguri flori uscate, jumatate de ceasca de lapte, tarate de ovaz sau de grau.

Fierbe florile de salcam la foc mic in lapte, 3 minute. Trage vasul deoparte, acopera-l si lasa-l un sfert de ora. Filtreaza, iar laptele amesteca-l cu taratele, pana la consistenta unei paste. Apli­ca masca pe fata si pe gat si lasa sa actioneze ju­matate de ora. Clateste apoi cu apa cal­duta. Masca va curata, va hrani, inviora si va es­tom­­pa ridurile.

Citeşte şi REMEDII NATURISTE pentru păr deteriorat

Lotiune tonica cu flori cu salcam

Ai nevoie de 40 g flori de salcam us­cate, 100 ml al­cool etilic de 40-70 de grade pentru tinctura, apa dis­ti­lata.

Ames­teca florile bine ma­runtite cu al­coolul si lasa la macerat 10 zile. Filtreaza si ames­teca in parti egale tinctura de salcam cu apa distilata 1:1. Pastreaza la frigider, in reci­pient din sticla. Aplica lotiunea cu flori de salcam dupa cu­ratarea obrazu­lui, pentru a improspata tenul.

Apa de salcam

Ai nevoie de 4 linguri de flori de sal­cam si apa.

Pune la mace­rat seara doua linguri de flori de salcam, in jumatate de ceasca de apa. A doua zi filtreaza si lasa lichidul deoparte. Peste florile de salcam toar­na jumatate de ceasca de apa cloco­tita. Acopera, lasa din nou la infu­zat 20 de minute, apoi strecoara. Amesteca maceratul si infuzia de salcam si pastreaza la frigider (pana la 4 zile). Aplica in fiecare seara pe ten, gat si decolte. Apa de salcam calmeaza, tonifica si catifeleaza tenul. E emolienta si decongestionanta.

Citeşte şi FRUMUSEŢEA TA. Cremă cu miere pentru călcâie crăpate