Frumuseţi care au renunţat la vălul islamic. Top 10 cele mai frumoase femei ale lumii arabe

Ştirile dinspre Orientul Mijlociu se referă în special la instabilitate politică şi tulburări sociale. În ciuda percepţiei negative asupra zonei, peisajele de aici sunt foarte frumoase, cu oameni la fel de frumoşi. În plus, istoria zonei este foarte bogată şi datează din cele mai vechi timpuri ale civilizaţiei. De-a lungul vremii, frumuseţea femeilor a rămas misterioasă, ascunsă în spatele vălurilor, dar unele state au început progresiv să le permită acestora să o dezvăluie lumii.

17 oct. 2015, 07:02
Frumuseţi care au renunţat la vălul islamic. Top 10 cele mai frumoase femei ale lumii arabe

10. Rola Saad – cântăreaţă/model, Liban

Rola Saad este o cântăreaţă pop născută la Tannourine, în Liban, într-o familie de creştini maroniţi, dar a rămas orfană de la o vârstă fragedă. A intrat în showbiz mai întâi ca model, făcându-şi apariţia în spoturi publicitare pentru parfumurile Habibi şi Dallou şi în diferite videoclipuri muzicale. Şi-a făcut un debut spectaculos în lumea muzicală cu un cover al unei melodii clasice, „Yana Yana”. Cântecul a dominat topurile de vânzări ale anului 2006. De asemenea, Rola Saad a jucat şi în filmul Room 707, apărut în 2011. Ea nu este măritată şi locuieşte în sudul Libanului.

9. Sandy – cântăreaţă/model, Egipt

Această tânără cântăreaţă egipteană şi-a început cariera în 2006, devenind rapid unul dintre idolii adolescenţilor din Orientul Mijlociu. Primul său album, „Lisa Sogayara”, a apărut pe piaţă în 2009, dar ea şi-a câştigat faima şi prin numeroase piese de dans, precum „Eyak” sau „Ebn Garetna”. A devenit cu adevărat un superstar în 2010, o dată cu hit-ul „Hassal Khier”. Clipul are peste 5,3 milioane vizualizări pe Youtube.

8. Mona Abou Hamze – model/prezentatoare tv, Liban

Născută la Saida, este cunoscută în special datorită datorită emisiunii tv pe care o realizează, „Talk of the Town”, una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu. Mai mult, această femeie extraordinar de frumoasă a câştigat premiul de cea mai bună prezentatoare tv din Liban. De asemenea, într-un sondaj realizat de fanoos.com, în anul 2010 ea s-a clasat pe locul 14 în Top 100 al celor mai sexy femei arabe. Mona Abou Hamze este căsătorită şi are trei copii.

7. Nadine Aghnatios – model/prezentatoare tv, Liban

Este gazda unui show la grupul tv Rotana, iar pe lângă trăsăturile fine ale feţei, ies în evidenţă ochii săi extraordinari. Atunci când comunităţile arabe au permis o prezenţă mai mare a femeilor în programele de televiziune, Nadine Aghnatios a fost una dintre cele mai frumoase persoane care a profitat de această oportunitate. Prezenţa sa deosebit de agreabilă pe micul ecran se regăseşte şi în ratingurile sporite ale emisiunilor în care apare.

6. Rania „Roubi” Hussein – cântăreaţă/model, Egipt

Rania, cunoscută sub numele de scenă „Roubi”, este o cântăreaţă egipteană de succes, în vârstă de 34 de ani şi care s-a lansat în 2003, cu piesa „Enta Aref Leih”. Cântecul a devenit repede un hit la staţiile radio din întreaga lume arabă, iar producătorii i-au pus în evidenţă calităţile fizice şi talentul de dansatoare din buric, realizând un videoclip de excepţie al piesei. Totuşi, nu de puţine ori ea a fost criticată ca urmare a clipurilor sale considerate prea provocatoare.

5. Yamila Diaz-Rahi – top-model, Liban

Tatăl său este libanez, iar mama are descendenţă spaniolă. Ca urmare a activităţilor părinţilor săi în domeniul sănătăţii, ea s-a născut în Argentina, la Buenos Aires. Se pregătea de o carieră în domeniul economic, înscriindu-se la o facultate de profil din Buenos Aires, când a fost descoperită de un căutător de talente al unei agenţii din Milano, în timpul unei vacanţe în Uruguay. A apărut în 1999, în Sports Illustrated Swimsuit, dar a fost de-a lungul vremii coperta unor reviste de succes, precum, GQ, Glamour, Maxim, Elle sau Shape.

4. Karima Adebibe – model, Maroc

Rădăcinile sale sunt marocane, dar s-a născut în Marea Britanie, în Bethnal Green, din Londra. A crescut în nordul Marocul, la Tanger, înainte de a se muta din nou cu familia în Regatul Unit. Datorită frumuseţii sale a servit drept model pentru popularizarea seriei de jocuri video Tomb Raider. Practic, Karima a portretizarea celebrei Lara Croft în perioada 2006-2008, fiind al şaptelea model care a retrezentat-o de-a lungul vremii pe Lara. Totodat. În 2004, Karima Adebibe a jucat în filmul Alien vs. Predator, iar în 2009 în Frontier Blues. Karima Adebibe are 30 de ani.

3. Myriam Shehab „Melissa” – cântăreaţă/model, Liban

Melissa are 33 de ani şi a fost descoperită în 2006 de producătorii Fady Bitar şi Jean Saliba. Primul său album, „Baddi Mennak”, l-a lansat la casa de discuri egipteană Alam El Phan, unde au mai înregistrat artişti de succes, precum Samira Said sau Haifa Wehbe. Melissa a căpătat notorietate internaţională când a colaborat cu Akon la realizarea cântecului „Yalli Nassini”.

2. Haifa Wehbe – cântăreaţă/model, Liban

Cunoscută şi ca „Madonna lumii arabe”, Haifa a avut parte de multe laude, dar şi de numeroase critici în drumul său spre succes. La doar 16 ani ea câştiga titlul de Miss Sudul Libanului, iar la concursul Miss Liban s-a clasat pe locul doi. S-a reorientat spre muzică şi a dat lovitura cu cântecul „Bus al-Wawa”, folosit într-o reclamă Pepsi şi votat Cântecul anului 2006 de Radio Scope şi Sawt Al Musika. Tot în 2006, revista People a inclus-o între cele mai frumoase 50 de femei ale lumii, iar Askmen.com a plasat-o pe locul 8 în Top 99 al celor mai dorite femei. Haifa este totuşi o ţintă pentru arabii conservatori, care o critică constant pentru ţinutele sale sumare.

1. Sofia El Marikh – cântăreaţă/model, Maroc

S-a născut în oraşul marocan Casablanca, pe 15 octmbrie 1981. A fost plasată pe locul 15 în topul World Actuality al celor mai frumoase femei. Cariera sa a început timpuriu, la doar 15 ani făcându-şi apariţia în filmul francez „Soleil”, alături de marea Sophia Loren. A devenit însă cu adevărat celebră în urma participării la primul sezon al versiunii arabe al emisiunii Academia Starurilor. Şi-a lansat albumul de debut în 2007 şi a susţinut numeroase concerte în întreaga lume arabă.