Aderarea PNL la PPE. Frunzăverde: Antonescu a fost la Bruxelles înainte de euroalegeri. Nu s-a semnat nimic

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că liderul PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit vineri, cu două zile înaintea alegerilor europarlamentare, la Bruxelles cu conducerea PPE pentru a negocia ultimele detalii privind trecerea liberalilor la populari. El a precizat că la această întâlnire nu s-a semnat vreun document

28 mai 2014, 11:54
Aderarea PNL la PPE. Frunzăverde: Antonescu a fost la Bruxelles înainte de euroalegeri. Nu s-a semnat nimic

Sorin  Frunzăverde a precizat că nu au fost semnate documente în acest sens la Bruxelles, menţionând că discuţii despre intrarea liberalilor în PPE se poartă de mai mult timp.

”Vor participa la construirea grupului PPE. Conducerea PNL va trimite opţiunea partidului pentru a intra în PPE. Etapele următoare vor fi consumate probabil până în 4 iunie – momentul în care se constituie grupul PPE”, a spus Frunzăverde, la Palatul Parlamentului.

Frunzăverde, PNL: Prezenţa românească în grupurile popular şi socialist din PE devine una echilibrată

Vineri nu s-a semnat nimic la Bruxelles, deşi o anumită parte a presei a spus acest lucru. Domnul preşedinte Antonescu a fost la Bruxelles, de-a lungul lunilor trecute şi eu şi domnul preşedinte am avut discuţii cu conducerea Partidului Popular European, sunt discuţii de foarte multă vreme. PNL şi-a pus problema de la începutul anului 2000 să adere la PPE, am accelerat această iniţiativă după 2012, de la începutul anului 2013. Există acordul de principiu din partea PPE, există în acest sens afirmaţiile foarte tranşante ale preşedintelui PPE„, a punctat Frunzăverde.

În altă ordine de idei, el a menţionat că nu există un mandat stabilit pentru delegaţia PNL la discuţiile cu PDL, dar este clar că liberalii doresc construcţia unui partid puternic de dreapta cu un singur candidat la prezidenţiale.