FSB anunţă că un avion ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Rusia. Pilotul a fost capturat FOTO

Serviciul de securitate rus FSB a declarat miercuri că a reținut un pilot al unui avion ușor ucrainean care s-a prăbușit în sudul regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a anunțat presa de stat rusă, citată de AFP.

05 apr. 2023, 21:26
FSB anunţă că un avion ucrainean de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Rusia. Pilotul a fost capturat FOTO

„Avionul, din motive necunoscute, s-a prăbușit în apropierea așezării Butovsk din regiunea Briansk. Pilotul (un cetățean ucrainean), care a încercat să fugă pe teritoriul ucrainean, a fost reținut de o patrulă de frontieră”, a declarat FSB, citat de agenția de presă de stat RIA Novosti.

După ce a fost reținut de Rosgvardia, bărbatul a declarat că nu era pilot militar, ci civil și că îndeplinea o misiune de rutină pentru 50.000 de grivne. Potrivit versiunii FSB, în realitate, pilotul era angajat în recunoaștere la cererea forțelor aeriene ale Ucrainei.

Incidentul este investigat de Secţia pentru protecţia frontierelor din cadrul Serviciului Federal rus de Securitate, informează agenţia Interfax.

În regiunea rusă Breansk au avut loc în ultimele luni mai multe incidente armate, pe care Rusia le-a atribuit serviciilor secrete ucrainene.

Forțele de ordine au găsit arme automate, muniție și o vestă antiglonț îngropate lângă avion. Potrivit pilotului, toate acestea i-au fost date „pentru protecție”, scrie publicația rusă Baza.

Citeşte şi: Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei pentru „legea marţială” din teritoriile ocupate în Ucraina