FSE „Spiru Haret” cere majorarea salariilor din învăţământ. Profesorii ameninţă cu PROTESTE

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" reacţionează la decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar. Sindicaliştii cer "ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ". În caz contrat, profesorii ameninţă cu proteste la începutul noului an şcolar.

18 aug. 2015, 13:58
FSE „Spiru Haret” cere majorarea salariilor din învăţământ. Profesorii ameninţă cu PROTESTE

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă și solicită ca de același tratament să beneficieze și angajații din învățământ.

În toate discursurile publice reprezentanții Guvernului au declarat că Educația și Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Așteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu Primul-ministru pentru a stabili și majorările din Educație. Considerăm că trebuie, în regim de urgență, finalizate discuțiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., și angajații din învățământ să beneficieze de majorări în concordanță cu importanța activității prestate. În condițiile în care observăm că anumite categorii de salariați precum demnitarii, parlamentarii și funcționarii din aparatul central al Guvernului și al Președinției sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt prioritățile politicienilor?!„, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”.

CITEŞTE ŞI Ministrul Educaţiei: În luna septembrie, salariile din Educaţie vor creşte pentru tot personalul didactic

„Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar. Orice întârziere în asigurarea unei creșteri salariale substanțiale în sistemul educațional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate”, se arată într-un comunicat al FSE „Spiru Haret”.

Guvernul va emite, săptămâna viitoare, pe 26 august, o ordonanţă de urgenţă prin care salariile angajaţilor din sănătate vor fi majorate, din luna octombrie, cu 25%, a precizat Victor Ponta.

Putem de la 1 octombrie anul acesta (…) să aplicăm o creștere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar„, a spus Victor Ponta.