Fulgerele au făcut 14 victime după ce au lovit două case învecinate

Incidentul a avut loc în districtul Torghar, din provincia Khyber Pakhtunkhwa, afectată de miercuri de ploi torenţiale ale musonului şi de alunecări de teren.

12 sept. 2021, 22:52
Fulgerele au făcut 14 victime după ce au lovit două case învecinate

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite de fulgerele şi trăsnetele care s-au abătut asupra munţilor din nordul Pakistanului, au informat duminică autorităţile locale, citate de AFP.

Incidentul a avut loc în districtul Torghar, din provincia Khyber Pakhtunkhwa, afectată de miercuri de ploi torenţiale ale musonului şi de alunecări de teren.

„Cel puţin 14 persoane din aceeaşi familie au fost ucise după ce fulgerele au lovit două case învecinate”, a declarat AFP, Kamran Bangash, purtătorul de cuvânt al provinciei.

Prognoza meteo 13 septembrie 2021. Vreme în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare
Cinci copii şi patru femei se numără printre persoanele decedate, a precizat el. Musonul, care a făcut ravagii între iunie şi septembrie, este esenţial pentru irigarea culturilor şi umplerii rezervoarelor cu apă pe continentul indian.

Dar în fiecare an, precipitaţiile violente provoacă victime omeneşti şi pagube materiale. În 2019, 18 persoane au fost ucise de trăsnete la Thar, o regiune izolată din sudul Pakistanului.

Experimentul inedit care a reuşit să fie premiat la Ig Nobel 2021: Rinocerii transportaţi cu capul în jos, atârnaţi de elicoptere au impresionat juriul- FOTO
India a înregistrat cel mai scăzut nivel de precipitaţii în luna august din ultimii 19 ani

Departamentul de Meteorologie din India (IMD) a anunţat vineri cel mai scăzut nivel de precipitaţii înregistrat în luna august din ultimii 19 ani, cu un deficit de 24%, informează agenţia Xinhua.

„Pe perioada lunii august 2021, precipitaţiile din întreaga ţară s-au situat cu 24% sub Media pe Perioadă Lungă. De asemenea, sunt cele mai reduse precipitaţii în august din ultimii 19 ani, începând din 2002”, a indicat IMD.

„Două perioade musonice importante, de intensitate redusă, s-au abătut asupra ţării, în perioadele 9-16 august şi 23-27 august, când în nord-vestul, centrul şi coasta peninsulară şi vestică din India au fost consemnate precipitaţii sub formă de ploaie”, conform IMD.

Totodată, media temperaturilor maxime a fost a treia cea mai ridicată din perioada 1901-2021. Sezonul musonic de sud-vest din India începe oficial la 1 iunie şi durează până la 30 septembrie.