Funcționarea și mentenanța pompelor submersibile

Numeroase localități din spațiul rural, dar și suficient de multe zone din spațiul urban au nevoie de soluții alternative pentru furnizarea apei potabile datorită faptului că nu există posibilitatea de conectare la o rețea centralizată pentru alimentarea cu apă.
Filip Stan
11 feb. 2022, 10:08
Funcționarea și mentenanța pompelor submersibile

Într-un astfel de context există două variante, și anume alegerea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile. Datorită faptului că pompele submersibile oferă mai multe avantaje, tot mai multă lume își îndreaptă atenția înspre aceste echipamente folosite în vederea furnizării cu apă potabilă pentru locuințe sau pentru diferite amplasamente.

Principiul de funcționare ale pompelor submersibile

O pompă submersibilă de apă oferă un randament ridicat în privința furnizării apei potabile datorită motorului. Motorul are o putere foarte mare și astfel are capacitatea de a pompă apă de la mari adâncimi. Funcționarea pompelor submersibile de apă se bazează pe rotirea axului de la nivelul pompei în momentul în care motorul este pus în mișcare de energia electrică. Rotoarele montate la nivelul axului pompei submersibile sunt puse în mișcare odată cu acționarea motorului, iar aceste rotoare au capacitatea de a împinge înspre suprafață sau de la mare distanță apa înspre locul de consum.

Funcționarea rotoarelor pompelor de apă asigura de asemenea și presiunea suficient de mare la punctul de consum. Funcționarea optimă a unei pompe de apă submersibile se bazează pe racordurile și fitingurile ce fac legătură cu țevile instalației sanitare. Reglarea presiunii se face prin intermediul unor vâlve și supape care sunt montate în cadrul pompei submersibile. Supapa de sens este o componentă foarte importantă în funcționarea pompelor de apă submersibile. Această are rolul de a asigura presiunea constanța a apei furnizate prin intermediul pompei, dar în același timp și pentru evitarea loviturilor de berbec.

Întreținerea pompelor submersibile

Pompele submersibile sunt o investiție importantă pentru orice gospodărie. Tocmai de aceea este important că odată ce ai optat pentru un model de astfel de pompă de apă, să te asiguri de faptul că pompă submersibilă este montată corect și beneficiază de întreținere corespunzătoare. Doar astfel poți avea certitudinea unei folosiri îndelungate și a unei investiții pe termen lung.

Întreținerea acestor pompe submersibile înseamnă efectuarea unor verificări periodice a echipamentelor pompei de apă. Astfel de verificări periodice sunt efectuate de firmele care comercializează și montează pompe de apă submersibile, pompe de suprafață, de apă curată sau pompe apă murdară.

Specialiștii în pompele submersibile vor verifică gradul de etanşeitate al pompelor de apă astfel încât să fie prevenit un eventual scurtcircuit la motorul pompei. În același timp, în cadrul acestor verificări periodice se vor avea în vedere testarea funcționarii optime a motorului pompei. Toate aceste operațiuni specifice au menirea de a asigura funcționarea îndelungată a pompei și prelungirea duratei de viață. Identificarea eventualelor semne de uzură a unor componente necesită înlocuirea respectivelor părți componente cu unele noi.

Pentru diverse modele de pompe submersibile ale unor producători de renume precum Wilo, Grundfos, Pedrollo, Saer, Fb Pompe, BBC Elettropompe, Speroni, Calpeda, Nocchi, dar și pentru servicii de montaj și întreținere a pompelor de apă, puteți accesa www.hidropompe.ro.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări