Funcţionari din Primăria sectorului 1, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a şase persoane pentru cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, printre acestea numărându-se doi inspectori de la Poliţia comunitară din cadrul Primăriei sector 1, la data comiterii faptelor, şi un consilier asistent la aceeaşi Primărie.

03 iul. 2013, 10:14
Funcţionari din Primăria sectorului 1, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Potrivit DNA, au fost trimişi în judecată Teodor-Bogdan Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, Eugen Tămăşanu, persoană fără calitate specială, pentru cumpărare de influenţă, Virgil-Valentin Folea, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, Bogdan Vasile-Silviu şi Ovidiu-Florian Pandelea, ambii inspectori la Poliţia comunitară din cadrul Primăriei sector 1, la data faptelor, precum şi Nicoleta Tamara Trocan, consilier asistent la Primăria sectorului 1 Bucureşti, acuzată de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Teodor-Bogdan Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul lui Eugen Tămăşanu a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ – ului de către funcţionarii Primăriei Municipiului Bucureşti.

În acest context, inculpatul Virgil-Valentin Folea, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenţei asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro, prin intermediul inculpaţilor Ovidiu Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Aceştia, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro.

În demersul lor, Ovidiu Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de Nicoleta Tamara Trocan, funcţionar în cadrul Primăriei sectorului 1 Bucureşti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, Teodor-Bogdan Nicola, cu ajutorul lui Eugen Tămăşanu, a remis lui Virgil-Valentin Folea, prin intermediul inculpaţilor Ovidiu-Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe.

Din suma de 10.000 de euro, lui Virgil-Valentin Folea i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Ovidiu Florian Pandelea şi Bogdan Vasile-Silviu – câte 1.750 euro pentru fiecare.

Potrivit Agerpres, în vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Ovidiu-Florian Pandelea.

Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.