Fundația Kaizen se implică în renovarea și modernizarea secției destinate tratării cazurilor grave, pentru copiii până la trei ani, din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești

Începând de astăzi, copiii internați în cel mai mare spital de pediatrie din Muntenia beneficiază de un nou standard în materie de servicii medicale. Aproape 1 milion de euro au fost investiți în renovarea și modernizarea secției unde sunt tratate cele mai dificile cazuri din regiune. Banii pentru modernizare vin din mediul privat și au un impact direct în viețile a peste 30.000 de copii.

13 mart. 2024, 16:07
Fundația Kaizen se implică în renovarea și modernizarea secției destinate tratării cazurilor grave, pentru copiii până la trei ani, din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești

Spitalul de Pediatrie din Pitești funcționează în regim de spital de urgență și deservește întreaga regiune Muntenia. La etajul 6 sunt tratate cele mai grave cazuri, cu precădere copii mai mici de 3 ani, care au viața pusă în pericol. În 40 de ani, etajul nu a beneficiat de nicio modernizare majoră până la apariția asociației Doctori pentru România și a Fundației Kaizen.

Lucrările ample au acoperit o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați. Toate instalațiile, de la cele de încălzire până la cele sanitare și electrice au fost refăcute. Acum, secția respectă toate standardele europene și este un etalon.

„În urmă cu câteva săptămâni am anunțat înființarea Fundației Kaizen și începerea primului nostru proiect, renovarea Spitalului General de Copii Penteli din Atena, Grecia. Suntem foarte mândri că cel de-al doilea grant major al nostru, de data aceasta în România, s-a concretizat deja. Acest proiect ne motivează pentru viitorul parcurs al Fundației Kaizen. De el vor beneficia cei mai mici pacienți ai Spitalului de Pediatrie din Pitești, ajutându-i să ducă bătălii pe care nu ar trebui să le ducă, mai ales în primii ani de viață. Suntem recunoscători Asociației Medici pentru România pentru toată munca depusă și, bineînțeles, tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, de la autoritățile locale până la personalul medical al spitalului. Prin intermediul Fundației Kaizen, ne propunem să răspundem rapid și coerent la nevoile actuale presante ale comunităților locale”, a declarat Panos Konstantopoulos, președinte al Fundației Kaizen.

Jumătate din banii care dau o viață nouă secției au provenit de la Fundația Kaizen, nou înființată în România. Fundația Kaizen își propune să aibă un impact direct în viața comunității, investind în proiecte ample în domenii vitale pentru dezvoltarea societății. Investiția de la Spitalul de Pediatrie din Pitești are impact direct în viața pacienților, dar și a doctorilor.

Modernizarea făcută în Pitești nu este întâmplătoare. Grecia a fost prima țară în care a fost înființată Fundația Kaizen, proiectul inaugural fiind axat pe modernizarea Spitalului de Pediatrie Pentelis, cel mai mare spital de copii din Atena. Astăzi, Fundația Kaizen funcționează în 6 țări.