Fundaţia lui Mihai Neşu a reuşit să strângă 1 milion de euro pentru construirea Centrului Sfântul Nectarie

La mai bine de un an de când a lansat campania "Cred în minuni", prin care îşi propune să adune 3,5 milioane euro pentru construirea unui centru caritabil dedicat în special copiilor cu dizabilităţi, Mihai Neşu a reuşit să adune primul milion de euro.

22 ian. 2021, 13:57
Fundaţia lui Mihai Neşu a reuşit să strângă 1 milion de euro pentru construirea Centrului Sfântul Nectarie

Fundaţia lui Mihai Neşu a strând cei mai mulţi bani din SMS-uri: nu mai puţin de 25.000 de persoane donează în fiecare lună câte 2 euro pentru visul fostului fotbalist. Până acum, Fundaţia a reuşit să cumpere terenul, care se află în Cihei, iar în primăvară va începe construirea primelor trei clădiri, prima fiind o biserică, destinată vindecării sufleteşti a viitorilor pacienţi, scrie Ebihoreanul.ro.

Construirea unui complex unic în România, în care să fie îngrijiţi copiii cu probleme motorii sau neurologice, este o idee mai veche a lui Mihăiţă. Actualul centru de tratament al Fundaţiei Neşu oferă terapii pentru zeci de copii la parterul unui bloc din cartierul Cantemir. Spaţiul luat în chirie nu este însă suficient. Specialiştii organizaţiei pot lucra simultan cu doar 8 copii, iar pentru hidroterapie sau terapie cu animale trebuie să apeleze la firme care să le pună la dispoziţie spaţii adecvate.

Din aceste motive, Fundaţia a lansat în decembrie 2019 campania „Cred în minuni”, prin care şi-a propus ca în 2-3 ani să strângă din donaţii 3,5 milioane euro pentru realizarea Complexului de recuperare ce va purta numele Sfântului vindecător Nectarie. Aici, cei mici vor beneficia nu doar de şedinţe de terapie, de afecţiune şi sprijin, ci vor învăţa şi câteva meserii pentru a se putea integra în piaţa muncii.

Fundaţia lui Mihai Neşu va oferi terapii la preţuri modice

La numai două luni de la lansarea campaniei, în februarie 2020, Fundaţia a anunţat că a semnat contractul de cumpărare a terenului de 2,3 hectare pe care va fi construit centrul, în Cihei, la 6 kilometri de Oradea, cu 230.000 euro.

Întregul complex a fost conceput în 3D chiar de Mihăiţă, urmând să aibă o grădină senzorială, săli de aşteptare, locuri de joacă adaptate, o clădire pentru familiile venite din alte zone, spaţii pentru terapii cu animale şi terapie horticolă, precum şi un centru pentru alte tratamente. Acesta din urmă va fi dotat cu săli de hidroterapie, echipamente pentru Therasuit Therapy (costum de benzi elastice ce ţine corpul pacientului într-o poziţie cât mai apropiată de cea normală), săli de kinetoterapie, de psihopedagogie şi pentru logopedie.

Aşa cum e gândit de Neşu, noul centru va fi un loc în care vor putea beneficia lunar de terapii la preţuri modice, achitând doar 30% din costuri, aproximativ 300 de micuţi. Fundaţia îşi propune ca, în limita posibilităţilor, după ce aceştia vor fi majori, să fie angajaţi la centru, în zona de îngrijire a animalelor sau a plantelor din grădină.

Chiar dacă românii au fost afectaţi de pandemia de Covid, echipa lui Neşu tot a reuşit să adune 1 milion de euro. Suma uriaşă a fost strânsă în mare parte cu ajutorul campaniei de donaţie prin SMS. „Peste 25.000 de persoane ne-au donat 2 euro lunar. Au trebuit doar să trimită un SMS cu textul «Cred» la 8844, fiind anunţaţi lunar că direcţionează automat 2 euro şi putând oricând opri virarea banilor”, explică Iulia Băcăran, directoarea Fundaţiei Neşu.

Citeşte şi: Gigi Becali spune că a găsit soluția pentru a scăpa de pandemie: „Nu mai e nevoie de niciun vaccin. În 5-6 luni adio COVID”


loading...
Partenerii noștri