Furia creşte în Rusia, în timp ce recruţii sunt aruncaţi în luptă fără antrenament şi echipament. „Sunt ucişi în mai puţin de 10 zile de când ajung pe front”

La zece zile după ce a fost mobilizat în armata rusă, Igor Puchkov a fost ucis în lupta în regiunea Herson din sudul Ucrainei. Tânărul de 27 de ani, tatăl a doi copii, a fost trimis în luptă fără nicio instrucție militară în afară de ceea ce a primit în timpul serviciului militar obligatoriu în perioada adolescent, potrivit apropiaților.

19 oct. 2022, 13:50
Furia creşte în Rusia, în timp ce recruţii sunt aruncaţi în luptă fără antrenament şi echipament. „Sunt ucişi în mai puţin de 10 zile de când ajung pe front”

Relatările tot mai numeroase despre recruţii ruși prost echipați dislocați în Ucraina fără aproape nicio pregătire militară au stârnit nedumerire și furie în rândul prietenilor și rudelor acestora, care au început să se plângă în presă de situaţiile absurde în care i-a adus războiul din Ucraina.

Nu mai puţin de patru soldaţi mobilizaţi, din orașul rus Minusynsk și satul Zeleny Bir au murit în prima linie în Ucraina, relatează site-ul vzinfo.ru, la doar câteva zile după ce au fost trimişi pe front. Potrivit publicației, printre cei morți se numără Oleksandr Pomygalov, în vârstă de 23 de ani. A locuit cu părinții săi, după ce a terminat școala a servit în forțele de rachete, de unde s-a întors în 2020. Al doilea decedat este Igor Puchkov, în vârstă de 27 de ani, care a lăsat în urmă o soție și doi fii, în vârstă de 2 și 3 ani.

Oleksandr Parilov și Oleksandr Pomigalov:

Al treilea recrut mort este Ivan Pukhov, de 40 de ani, din satul Zeleny Bir, care avea un băiat de șapte ani. Oleksandr Parilov, în vârstă de 35 de ani, care a servit în forțele speciale, este a patra persoană decedată. El era, de asemenea, tatăl a doi fii.

Citeşte şi Zelenski: „Modul în care Rusia se târăşte în faţa Iranului pentru drone e semn de slăbiciune. Kremlinul îşi recunoaşte propriul faliment militar şi politic”

Toți au fost mobilizați pe 26 septembrie și trimiși la o aşa-zisă instruire la Omsk, dar într-o săptămână au fost trimişi pe front. Câteva zile mai târziu, toţi patru au murit în regiunea Herson pe 5 și 7 octombrie.

Niciunul dintre ei nu ținuse în viața lui o mitralieră în mâini”, a declarat un prieten al lui Parilov, pentru The Moscow Times. „Și-a cumpărat din banii lui o uniformă și o pereche de bocanci, pentru care a plătit 35.000 de ruble (aproximativul 567 de dolari). Peste o săptămână, i-au dat o uniformă militară și o mitralieră, cu doar o zi înainte să fie trimis la Herson. În ziua următoare a fost ucis”.

Citeşte şi Evacuare în masă la Herson, peste 60.000 de oameni sunt duşi în Rusia. Ucrainenii au încercat recucerirea centralei de la Zaporojie