Furtuna a făcut prăpăd în ţară: localităţi fără curent electric, stâlpi şi copaci cazuţi, maşini avariate

Vremea a făcut ravagii în ţară. Mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău au rămas fără curent electric, iar la Arad mai mulţi stâlpi şi copaci au fost smulşi de vântul puternic.

13 dec. 2016, 07:30
Furtuna a făcut prăpăd în ţară: localităţi fără curent electric, stâlpi şi copaci cazuţi, maşini avariate

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic, porturile Constanţa şi Midia fiind închise transportului maritim.

Probleme din cauza vremii au fost şi la Arad, unde cinci stâlpi şi copaci au fost rupţi de vântul care a bătut cu putere. Două maşini au fost avariate şi mai multe gospodării au rămas fără internet şi cablu tv.

Cei cinci stâlpi au fost tăiaţi, iar drumul a fost deblocat.

Probleme au mai fost şi pe drumul judeţean care face legătura dintre municipiul Arad şi comuna Şiria, unde doi arbori erau prăbuşiţi pe şosea. S-a solicitat sprijinul Serviciului Voluntar Şiria pentru intervenţie, arborii fiind tăiaţi şi partea carosabilă fiind deblocată.

Judeţul Arad s-a aflat în cursul nopţii sub o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii mixte.

Peste 4.000 de pompieri cu peste 800 mijloace tehnice sunt pregătiţi să ajute autorităţile locale şi cetăţenii din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte generate de fenomenele specifice sezonului rece. Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel naţional, de 250 de echipaje de pompieri SMURD, pregătite să acorde primul ajutor medical calificat, de peste 30 de unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care şase cu specific neonatologic) şi de peste 40 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, mai spun reprezentanţii IGSU.

Citeşte şi Un drum judeţean din Arad, închis de către autorităţi din cauza copacilor rupţi de vântul puternic