Furtuna a făcut ravagii în mai multe zone din ţară. Străzi inundate şi maşini blocate în trafic

Ploile torenţiale au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. La Constaţa străzile au fost inundate, iar două maşini au rămas blocate în trafic. Şi în Slatina mai multe străzi au fost inundate.

19 sept. 2016, 05:17

La Constanţa a început să plouă torenţial în jurul orei patru dimineaţa. Din cauza precipitaţiilor abundente, drumul naţional E81 a fost acoperit de apă. Două maşini au rămas blocate în trafic. Echipajele de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă au trebuit să intervină.

Ploile torenţiale au făcut probleme şi în Medgidia, unde, mai multe gospodării au fost inundate. Pompieruii au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa.

Peste 80 de pompieri constănțeni au acționat cu 17 autospeciale de intervenție și motopompe, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență, pentru evacuarea apei din 12 gospodării și pentru degajarea arborilor căzuți din cauza vântului puternic, 53 de străzi fiind afectate în mai multe localități din județ.

Şi în Slatina au fost probleme din cauza precipitaţiilor abundente.

Pe strada Drăgăneşti, sub podul de cale ferată dinspre Platforma Industrială a Slatinei, apa adunată nu a mai permis automobilelor să treacă. Din această cauză, s-au format cozi de autoturisme, pe ambele părţi.

De asemenea, au fost inundate şi strada Libertăţii, în apropierea sediului Poştei, dar şi strada Mănăstirii, în apropierea Palatului de Justiţie. Inundaţii au fost şi pe strada Mihai Eminescu, între sediul Parchetului Olt şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Pentru evacuarea apei strânse pe străzi au intervenit echipaje ale Companiei de Apă Olt şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt care au folosit pompe.

De asemenea, poliţiştii au încercat să dirijeze circulaţia rutieră, însă ambuteiajele au fost inevitabile.

„Judeţul Olt s-a aflat sub o atenţionare de fenomene meteo imediate, luni dimineaţa, în intervalul 9.00-10.00. ISU a intervenit la intrarea în Slatina, podul din zona stadionului Metalurgistul, şi pe strada Cireaşov, la o societate comercială pentru asanarea apei dintr-o hală”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, potrivit Mediafax.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben şi cod portocaliu de ploi torenţiale, valabile pentru luni şi marţi în mai multe judeţe din ţară.