FURTUNA a făcut RAVAGII în Gorj: Acoperişuri distruse, grindină de zeci de centimetri, strazi inundate, reţeaua electrică afectată FOTO

Furtuna puternică de miercuri a făcut ravagii în judeţul Gorj. Trei acoperişuri din oraşul Târgu Cărbuneşti au fost distruse de vânt şi mai multe străzi din centrul municipiului Târgu Jiu au fost inundate ca urmare a precipitaţiilor înregistrate. Mai mult, grindina căzută măsoară zeci de centimetri, iar reţeaua electrică a fost afectată. Autorităţile au pornit sirenele pentru avertizarea populaţiei.

20 sept. 2017, 16:08

Cantitatea importantă de precipitaţii ce s-a înregistrat în municipiul Târgu Jiu a făcut ca mai multe străzi din oraş să fie inundate, sistemul public de canalizare neputând face faţă debitului prea mare.

S-a circulat în condiţii de ploaie, însă nu au fost străzi închise. Pe strada Popa Şapcă, bucăţi din faţada unui bloc stăteau să cadă, dar s-a intervenit cu angajaţii primăriei şi a fost înlăturat pericolul„, a declarat agent şef adjunct de poliţie Miruna Prejbeanu, purtător decuvânt al IPJ Gorj.

Citeşte şi TRAFIC ÎNGREUNAT în Capitală. Mulţi părinţi au parcat neregulamentar şi au blocat traficul

Parcarea și străzile din interiorul Pieței Centrale au fost inundate. Mașinile abia mai puteau trece pe lângă magazinul din Piața Centrală. Mai mulți internauți au postat imagini de pe Bulevardul Brâncuși, zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, potrivit igj.ro.

Localitățile Polovragi și Novaci au fost afectate de o grindină puternică. „Piatra” a avut dimensiuni foarte mari, iar străzile și curțile oamenilor au au fost acoperite de un strat de grindină, devenind albe.

Un localnic chiar a fotografiat „piatra” căzută în curtea sa, care avea o grosime de zeci de centimetri.

Mai mult, circulaţia feroviară pe Defileul Jiului a fost îngreunată, după ce mai multe crengi au căzut pe reţeaua electrică. Lucrători de la SDN, Electrica şi Poliţie au intervenit pentru a îndepărta crengile de pe reţeaua electrică.

Citeşte şi Primele victime ale furtunii. Un bărbat a murit, o femeie este în stare gravă după ce au fost loviţi de fulgere

În oraşul Târgu Cărbuneşti, acoperişurile a trei imobile au fost distruse de vântul puternic. Acoperişul de pe un bloc a ajuns pe opt maşini, care au fost avariate.

De asemenea, acoperișul unei case a fost luat de vânt și aruncat pe o altă casă. Pompierii din Târgu Jiu au intervenit la faţa locului.

Sistemul public de alarmare a fost activat în municipiul Târgu Jiu având în vedere situaţia înregistrată la Timiş. De asemenea, la Târgu Cărbuneşti au fost desprinse trei acoperişuri, unul dintre acestea fiind proiectat pe acoperişul unei alte case. Nu s-au înregistrat victime„, a declarat căpitan Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” Gorj.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru cinci judeţe, începând de miercuri, ora 16.00. De asemenea, în restul ţării este valabilă o avertizare cod galben de furtună, începând de la ora 11.00.

Citeşte şi Avertizare COD PORTOCALIU de PLOI şi instabilitate atmosferică în cinci judeţe. COD GALBEN de FURTUNI în restul ţării