Furtuna de zăpadă Filomena face prăpăd în Spania. Oameni blocaţi în maşini pe timpul nopţii, copaci căzuţi şi străzi blocate

Furtuna Filomena face prăpăd în Spania. Mai mulţi oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopţii, străzile sunt blocate, iar Aeroportul din Madrid este închis. De asemenea, traficul feroviar a fost blocat.

09 ian. 2021, 14:09
Furtuna de zăpadă Filomena face prăpăd în Spania. Oameni blocaţi în maşini pe timpul nopţii, copaci căzuţi şi străzi blocate
Furtuna de zăpadă Filomena face ravagii în Spania. Oameni blocaţi în maşini pe timpul nopţii, copaci căzuţi şi străzi blocate

Furtuna de zăpadă Filomena face prăpăd în Spania. Potrvit El Pais, din  cauza furtunii există riscul ca acoperişurile caselor să se prăbuşească, iar serviciile de urgenţă nu reuşesc să funcţioneze la capacitate maximă.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a cerut locuitorilor să nu iasă din casă decât dacă este o situaţie „foarte gravă”.

Alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori:  Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza.

614 artere de circulaţie sunt afectate din cauza stratului de zăpadă ce ajunge şi la 50 cm.

Furtuna de zăpadă Filomena face ravagii în Spania. Aeroportul din Madrid este închis

Cursa Blue Air care trebuia să plece vineri seară din Bucureşti spre Madrid a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 20:30, aeroportul din capitala Spaniei fiind închis din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat Adela Catalina Bulic, PR manager Blue Air, potrivit Agerpres. 

„Zborul nu va fi anulat. Acesta a fost reprogramat pentru ora 20:30 dacă aeroportul din Madrid se va deschide. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru Blue Aur va asigura cazarea în Bucureşti pentru pasagerii acestei curse”, a precizat reprezentatul Blue Air.

Pasagerii cursei Blue Air – Bucureşti-Madrid – au petrecut noaptea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce a fost anunţată amânarea zborului, iar, potrivit Digi24, sunt afectaţi circa 170 de pasageri.

Reamintim că Agenţia Meteorologică spaniolă – AEMET a emis pentru vineri şi sâmbătă un Cod roşu de ninsori în comunităţile Madrid şi Castilla la Mancha.