Furtună devastatoare la Tbilisi: Oameni ATACAŢI de animalele scăpate de la Zoo. Zi de doliu naţional

Scene incredibile în Georgia, unde zeci de animale sălbatice au evadat de la o grădină zoologică, după o furtună care a devastat capitala. 12 oameni au murit şi sunt bănuieli că unii au fost atacaţi de animale. Alte 24 de persoane sunt dispărute. Autorităţile au decretat luni zi de doliu naţional.

15 iun. 2015, 06:13
Furtună devastatoare la Tbilisi: Oameni ATACAŢI de animalele scăpate de la Zoo. Zi de doliu naţional

Trei dintre victime au fost descoperite chiar în grădina zoologică şi este posibil să fi fost ucise de animale. Autorităţile îi caută acum pe cei dispăruţi, dar şansele de a-i găsi în viaţă scad de la o oră la alta. Cel puţin 20 de lei, tigri, urşi, lupi, jaguari şi hipopotami au evadat după furtuna de proporţii. Oamenilor li s-a cerut să rămână în case, iar premierul a decretat stare de urgenţă.

Forţele de ordine au reuşit să tranchilizeze sau să ucidă mai multe animale periculoase, dar o parte dintre ele sunt încă în libertate. Deocamdată nu este clar câte.

Incidentul s-a petrecut după ce râul Vere, care trece prin Tbilisi, s-a umflat din cauza ploilor torențiale. Apele au luat maşini şi au distrus gardul de la grădina zoologică.

După inundaţiile din Georgia, 22.000 de case nu au curent electric, iar numeroase şosele au fost distruse sau sunt blocate.

Potrivit primelor estimări, pagubele se ridică la 10 milioane de dolari.