Furtuna Elsa face ravagii. Sunt victime în Europa

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma unei furtuni care s-a abătut începând de joi asupra Spaniei, Portugaliei şi Franţei a ajuns sâmbătă la opt, regiunea urmând să fie afectată de alte vânturi puternice şi ploi torenţiale zilele următoare, relatează duminică AFP şi app.

24 dec. 2019, 12:48
Furtuna Elsa face ravagii. Sunt victime în Europa

Furtuna Elsa a continuat să facă ravagii sâmbătă în vestul Europei.  O sud-coreeană a murit după ce a fost lovită de dărâmături la Madrid, un surfer olandez s-a înecat în sud-vestul Spaniei, un şofer şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care s-a aflat a fost luată de ape în sudul Spaniei şi o persoană a fost dată dispărută pe mare în largul coastei Franţei.

O femeie în vârstă de 32 de ani din Coreea de Sud a murit sâmbătă din cauza rănilor, după ce a fost lovită la nivelul capului de resturi căzute de pe o clădire publică în centrul Madridului, afectat de vânturi extrem de puternice, a declarat ministrul de interne al guvernului local, Enrique Lopez. Clădirea a fost supusă fără probleme inspecţiilor necesare în 2015, a mai spus el.

Un olandez de 60 de ani s-a înecat în timp ce făcea surf în provincia Huelva, în sud-vestul Spaniei, au anunţat sâmbătă echipajele de prim ajutor, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa sâmbătă după ce maşina în care se afla a fost luată de apele unui râu în Huescar, în provincia Granada (sud), a anunţat guvernul regional din Andaluzia.

În largul coastei de sud-est a Franţei, un bărbat a fost dat dispărut în Marea Mediterană după ce a căzut dintr-o barcă cu pânze vineri, în timp ce însoţitorul său a fost salvat, au spus autorităţile.

În total, şase persoane au murit în Spania şi două în Portugalia, unde condiţiile meteorologice extreme au condus la anularea sâmbătă a curselor feroviare între Lisabona şi Porto din cauza inundaţiilor pe calea ferată.

După două „episoade mediteraneene” violente, în care 14 persoane şi-au pierdut viaţa într-o lună, Coasta de Azur şi Corsica au fost din nou afectate de ploi abundente şi vânturi puternice vineri.