Furtuna a făcut RAVAGII în Capitală. Oameni RĂNIŢI, copaci rupţi de vânt, trafic BLOCAT

Capitala a fost lovită joi de furtună. Zeci de oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi la spital. Vijelia a pus la pământ un cort, zeci de copaci şi a distrus maşini. 750 de apeluri au primit cei de la salvare într-o singură oră. Toţi poliţiştii din Capitală au fost trimişi pe teren.

23 mai 2013, 12:45

O furtună puternică s-a pornit, joi, în Bucureşti, puţin după ora 15.30. 

Un număr de 18 persoane au fost duse la spitale din Capitală după ce au fost rănite în timpul furtunii care a doborât 78 de copaci, trei panouri publicitare şi cinci corturi şi construcţii provizorii din Bucureşti şi Ilfov, informează MAI.

Un dintre persoanele transportate la spital este în comă după prăbuşirea unui cort în zona Baba Novac. Aceasta a fost dusă la Spitalul „Sf. Pantelimon”, alte două persoane rănite la cortul târgului de haine din sectorul 3 fiind transportate, de asemenea, la spital.

O altă persoană, care plecase de la cort, a căzut în faţa Spitalului „Victor Babeş” şi a leşinat după ce s-a lovit la cap, fiind, de asemenea, dusă la spital.

Pe strada Ziduri Moşi din sectorul 2, o bătrână lovită de un panou publicitar a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a fost dusă la Spitalul Floreasca.

Pe Şoseaua Colentina, un cetăţean străin a fost rănit uşor la mână de un geam, însă a refuzat să fie dus la spital.

Tot de un geam a fost rănită, în propria locuinţă, o tânără de 19 ani din zona Iancului, care a fost transportată la Spitalul „Sf. Pantelimon”.

Un accident similar a suferit o altă persoană, la ieşirea dintr-o sucursală bancară de pe strada Camil Ressu. Aceasta a fost dusă tot la „Sf. Pantelimon”.

Pe scările de la intrarea într-o staţie de metrou, o tânără a căzut şi s-a lovit la cap, fiind transportată de la Spitalul Floreasca. Metrorex a precizat că accidentul în exteriorul staţiei de metrou Piaţa Unirii 2, unde un panou de plexiglas s-a spart din cauza furtunii.

La ieşirea dintr-un hipermarket aflat în cartierul Colentina, a bătrână de 92 de ani a fost lovită de o uşă şi a fost dusă, şi ea, la spital.

O altă persoană a ajuns la Spitalul Universitar după ce a fost lovit de un panou publicitar în zona Unirii.

Potrivit reprezentanţilor SMURD, tot din cauza furtunii, patru persoane au fost rănite în zona Unirii şi la Piaţa Constituţiei şi au fost transportate la Spitalul Universitar.

O altă persoană a fost dusă de SMURD la Spitalul „Sf. Pantelimon” după ce a fost rănită în zona Morarilor, iar la Floreasca s-a prezentat o femeie rănită uşor la cap.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului „Sf. Pantelimon”, dintre persoanele aduse la această unitate medicală, patru au rămas internate, acestea fiind femei între 30 şi 80 de ani.

UPDATE 17. 42 Numărul de urgenţă 112 a fost apelat de peste 750 de ori timp de aproximativ 45 de minute, în timpul furtunii de joi după-amiază din Capitală.

UPDATE 17.08 O parte din acoperişul clădirii care adăpostea în trecut Şcoala 80 din Capitală a fost luată pe sus de vânt. Clădirea este declarată monument istoric şi era închisă din cauza stadiului avansat de degradare.

UPDATE 16.30: Din cauza furtunii, tramvaiele linilor 23 şi 27 circulă deviat în zona intersecţiei Şos. Mihai Bravu – Calea Dudeşti, ca urmare a prăbuşirii unui copac, au precizat reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Doi copaci doborâţi de furtună, joi după-amiază, în sectorul 5 au căzut peste o casă şi au avariat, de asemenea, ţevi de gaze de la intersecţia Petre Ispirescu-Mărgeanului.

Imagini incredibile. Furtuna a făcut PRĂPĂD în ţară: Grindină cât oul de găină şi copaci căzuţi peste maşini FOTO

UPDATE 16.10 Un cort s-a prăbuşit peste oameni în zona Baba Novac, mai multe persoane fiind rănite. În cortul respectiv, care avea o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, se desfăşura un târg de haine. Emilia Mihai, de la Poliţia Capitalei, spune că nu sunt încă detalii privind eventuale victime.

O telespectatoare România TV a intervenit prin telefon şi a afirmat că la locul incidentului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD şi de ambulanţă pentru a acorda primul ajutor celor care au nevoie. Femeia, care a refuzat să-şi dea numele, a explicat că cortul a fost pur şi simplu smuls de vânt.

Două femei au fost rănite serios de un panou doborât de vânt în faţa magazinului Unirii, chiar când încercau să coboare la metrou. „Două femei coborau pe scările rulante şi un panou pe care era prinsă o hartă a Capitalei a căzut şi le-a rănit pe cele două persoane”, a declarat un agent de poliţie, la România TV.

În Piaţa Constituţiei, unde este amplasată o scenă, mai multe gradene au fost smulse de vânt, un echipaj SMURD intervenind după ce s-a solicitat intervenţia unui echipaj de prim ajutor pentru un alt rănit.