FURTUNĂ în Franţa şi Anglia. Mii de case, rămase fără curent şi zeci de ZBORURI ANULATE VIDEO

O furtună care a afectat luni vestul Europei a dus la întreruperea furnizării curentului electric în Franța și în Marea Britanie și la anularea a peste 100 de zboruri pe aeroporturile londoneze Gatwick și Heathrow.

29 mart. 2016, 07:33
FURTUNĂ în Franţa şi Anglia. Mii de case, rămase fără curent şi zeci de ZBORURI ANULATE VIDEO

În Marea Britanie, peste 100.000 de case au rămas fără curent în momentul culminant al furtunii și mai mult de 60.000 de case au rămas în pană de curent în cursul după-amiezii de luni.

Un bărbat care se plimba cu caiacul este dat dispărut după ce ambarcațiunea s-a răsturnat pe râul Wey în Surrey (sudul Marii Britanii). Poliția a demarat o anchetă, notează Agerpres.

La începutul zilei de luni, peste 60.000 de case au rămas fără curent în departamentele din nord din Franța și peste 15.000 au fost lipsite de curent în cursul după-amiezii. Vânturile însoțite de ploi puternice au bătut cu peste 150 km/h pe coastele din Bretania.

Pompierii au fost nevoiți să intervină după ce mai multe acoperișuri au fost luate de vânt și după prăbușirea unor coșuri, fără să fie semnalată vreo victimă.

În ceea ce privește transporturile, din cauza vânturilor provocate de furtuna Katie s-au înregistrat mai multe întârzieri sau anulări de zboruri, a informat aeroportul londonez Heathrow, cel mai important din Marea Britanie, pe site-ul său de internet. În total, 120 de zboruri de pe aeroporturile din Gatwick și Heathrow au fost anulate în ultima zi a Sărbătorilor Paștelui catolic. Alte 40 de zbouri au fost deviate spre alte aeroporturi.

În Olanda s-au înregistrat întârzieri pe aeroportul din Amsterdam-Schiphol, au indicat autoritățile aeroportuare pe Twitter. Potrivit televiziunii naționale NOS, rafale de vânt de peste 113 km/h au fost raportate în cursul zilei și un complex de 28 de apartamente a fost evacuat sub amenințarea prăbușirii acoperișului.

La Bruxelles, parcurile din gestiunea orașului au fost închise luni publicului din cauza vânturilor puternice, potrivit administratorului spațiilor verzi regionale.