Furtuna Miguel a făcut victime. Un bărbat a fost rănit de un stâlp de iluminat care s-a prăbuşit peste el

Furtuna Miguel, care a lovit vineri vestul Franţei, a făcut o victimă la Paris - un bărbat grav rănit de un stâlp de iluminat stradal care a căzut peste el după prăbuşirea unui copac, au anunţat pompierii, relatează AFP.

08 iun. 2019, 09:03
Furtuna Miguel a făcut victime. Un bărbat a fost rănit de un stâlp de iluminat care s-a prăbuşit peste el

„Din cauza furtunii, un copac a căzut peste un stâlp de iluminat în piaţa Bataille-de-Stalingrad, care s-a prăbuşit peste un bărbat”, au precizat pompierii. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea bărbatului rănit.

Furtuna Miguel a făcut şi alte victime: trei persoane şi-au pierdut viaţa pe mare în largul coastelor oraşului Les Sables d’Olonne după ce barca de salvare pe care se aflau s-a răsturnat din cauza furtunii. Cei trei ieşiseră să acorde ajutor unei bărci de pescuit, al cărui navigator este încă dat dispărut.

Alţi patru membri ai ambarcaţiunii de salvare au fost recuperaţi. Autorităţile au abandonat căutările pentru găsirea pescarului. Salvatorii au observat resturile unei ambarcaţiuni şi o barcă de salvare goală.

Circa 28.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică sâmbătă dimineaţa după ce furtuna Miguel a lovit coasta de vest a Franţei, a anunţat compania de electricitate Enedis.

Serviciul francez de meteorologie a ridicat sâmbătă dimineaţa alerta pentru cele mai multe zone, deşi patru departamente din nordul Franţei se aflau încă sub cod galben de furtuni şi vânturi puternice.