FURTUNI PUTERNICE în Dolj şi Teleorman: Copaci prăbuşiţi, locuinţe şi maşini avariate VIDEO

Mai mulţi copaci şi acoperişuri de bloc din Craiova şi Filiaşi, judeţul Dolj, au căzut în urma unei furtuni de aproape o oră care a avut loc marţi seara. O vijelie puternică a făcut ravagii şi în municipiul Alexandria, fiind avariate mai multe maşini, iar zeci de copaci au fost doborâţi din cauza vântului puternic.

24 iun. 2014, 17:23
FURTUNI PUTERNICE în Dolj şi Teleorman: Copaci prăbuşiţi, locuinţe şi maşini avariate VIDEO

Pompierii au intervenit în Craiova, pe Aleea Bălcescu, unde acoperişul unui bloc a fost smuls şi era în pericol de prăbuşire, precum şi pe străzile G.Fotino şi Hanul Craioviţa pentru a degaja carosabilul pe care erau copaci căzuţi, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, maiorul Florin Cocoşilă, informează Agerpres.

De asemenea, în oraşul Filiaşi acoperişul unui bloc a fost desprins de vântul puternic, fiind în pericol de prăbuşire.

Şi angajaţii Regiei Fondului Locativ Craiova au intervenit pe strada Brestei pentru a ridica un copac prăbuşit pe un autoturism, dar şi în alte zone ale Craiovei unde au fost copaci căzuţi sau rupţi.

CITEŞTE ŞI: Doi oameni, aflaţi într-o căruţă, au fost loviţi de FULGER

Teleorman: Locuinţe avariate şi maşini avariate în urma unei furtuni puternice
     
O furtună puternică a făcut ravagii, marţi seara, în municipiul Alexandria, fiind avariate mai multe maşini, zeci de copaci au fost doborâţi din cauza vântului puternici, iar în unele blocuri oamenii s-au trezit cu bucăţi de acoperiş în locuinţe, informează Agerpres.

Am intervenit cu un efectiv de trei tractoare şi un număr de 50 de persoane. Încercăm să rezolvăm cât putem în această seară, să degajăm căile de acces şi restul va rămâne în cursul zilei de mâine. Până în acest moment cu avem informaţii cu privire la victime. Sperăm să nu existe„, a declarat directorul Administraţiei Domeniului Public(ADP), Mioara Toţe.

Din cauza vântului, în zona blocurilor V, oamenii s-au trezit cu bucăţi de acoperiş în locuinţe. „Efectiv a explodat. Le-a aruncat deasupra blocului 20-30 de metri, apoi vântul le-a dus 70-80 m spre strada Bucureşti. Multe maşini distruse, balcoane, geamuri, puteau să moară oameni. Organele abilitate trebuie să trateze cu toată seriozitatea acoperişurile de pe blocuri. Acoperişurile astea au fost făcute acum 20 de ani„, a declarat Gheorghe Mănăilă, unul dintre locatarii care au înregistrat pagube.