Furtuna tropicală Erika a făcut ravagii în zona Caraibilor

Furtuna tropicală Erika a făcut ravagii în zona Caraibilor și, mai ales, în mica insulă Dominica, unde aproximativ 20 de persoane și-au pierdut viața, potrivit unui bilanț provizoriu prezentat vineri de prim-ministrul acestei țări din America Centrală insulară, Roosevelt Skerrit.

28 aug. 2015, 19:25
Furtuna tropicală Erika a făcut ravagii în zona Caraibilor

Distrugerile provocate de trecerea furtunii tropicale Erika prin acest teritoriu au fost de ‘proporții epice’, a spus el, într-o declarație pentru televiziune. ‘Cea mai afectată zonă este Petite Savanne, din sud-est, unde este posibil să fi murit până la 20 de persoane’, a spus șeful guvernului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în mai multe părți ale țării există informații despre persoane dispărute. ‘Principala noastră preocupare sunt oamenii și mai târziu vom analiza daunele cauzate infrastructuriii’, a subliniat premierul, precizând că eforturile se axează pe localizarea cetățenilor dispăruți. La operațiunile de căutare și salvare participă echipe provenite din Venezuela, Trinidad și Tobago și insulele franceze vecine.

Organizația Statelor Est-Caraibiene, cu sediul la Castries, în statul Sfânta Lucia, a anunțat că se mobilizează pentru a ajuta Dominica. Un purtător de cuvânt al Agenției pentru managementul urgențelor și dezastrelor din Caraibe (CDEMA), cu sediul în Barbados, a declarat vineri pentru EFE că sunt în curs operațiuni de căutare vizând 25 sau 30 de persoane date dispărute în Dominica.

La trecerea furtunii Erika prin Puerto Rico s-au înregistrat ploi torențiale, întreruperi ale alimentării cu energie. În prezent, furtuna urmează să atingă Republica Dominicană, țară în care au fost anulate deja mai multe zboruri și s-au închis școlile din această cauză.

Erika va ajunge apoi în Cuba, unele regiuni din sud-estul acestei țări fiind în stare de alertă, la fel ca și statul american Florida, unde furtuna este așteptată pentru ziua de duminică.