Furtuni de zăpadă şi temperaturi de – 45 de grade Celsius în Canada şi SUA

Canada şi nordul Statelor Unite erau afectate de un val de frig extrem şi de furtuni de zăpadă, luni, situaţia urmând să persiste şi în viitoarele zile, potrivit serviciilor meteorologice.

06 ian. 2015, 05:40
Furtuni de zăpadă şi temperaturi de – 45 de grade Celsius în Canada şi SUA

După o furtună de zăpadă, urmată de ploi îngheţate în cursul weekendului, situaţia rămânea dificilă luni la prânz pe aeroporturile Toronto şi Montreal, unde sute de zboruri au fost amânate şi zeci anulate. Chicago, Minneapolis sau Buffalo au fost mai puţin afectate de întârzieri, scrie mediafax.ro.

Environnement Canada a emis buletine de alertă pentru mai multe provincii canadiene, recomandându-le locuitorilor să ia toate măsurile necesare pe fondul temperaturilor scăzute.

Situaţia se va agrava marţi şi în zilele următoare în aceste regiuni, potrivit serviciilor meteorologice.

„O masă de aer arctic va afecta Quebecul în următoarele zile” şi, pe fondul intensificării vântului, temperaturile vor coborî la -38 de grade Celsius sau chiar la -45 de grade Celsius, potrivit Environnement Canada.

În Statele Unite, ninsorile afectează o zonă cuprinsă între Montanta şi Indiana de la vest la est, unde stratul de zăpadă va măsura peste 30 de centimetri până marţi seara în unele state din centru-nord.