Furtuni puternice în Marea Britanie, Turcia şi SUA

Europa este măturată în aceste zile de furtuni violente. În Marea Britanie, mii de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor şi sute de case au rămas fără curent. În Turcia, una dolescent de 16 ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost luat de viitură. Vremea extremă a lovit şi peste Ocean.

09 aug. 2014, 08:32
Furtuni puternice în Marea Britanie, Turcia şi SUA

În estul Marii Britanii a plouat într-o oră cât într-o lună. Opt sute de case din Cambridgeshire au rămas fără curent electric, iar drumurile, devenite adevărate râuri, au fost închise. De altfel, poliţia i-a sfătuit pe şoferi să nu iasă pe străzi doar dacă e neapărată nevoie.

Situaţie gravă este şi în Lincolnshire. Mii de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, iar două supermarketuri au fost închise din cauza ploilor care au distrus tavanul clădirilor.

Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, a fost lovit pentru a doua zi la rând de vijelii. Zeci de zboruri au fost anulate, iar precipitaţiile au provocat inundaţii în mai multe cartiere ale oraşului. În acelaşi timp, la Izmir, un băiat de 16 ani a murit înecat în apele învolburate care au măturat străzile.

Peste Ocean, în Hawaii, furtuna tropicală Iselle, însoţită de rafale de vânt de peste 100 kilometri la oră, a pus la pământ copaci, a cauzat pene de curent şi a avariat zeci de case. În total, 1.200 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi să meargă în adăposturi.

Starea de alertă continuă. Se aşteaptă ca o nouă furtună, denumită Julio, să lovească statul American.