Furtuni violente în Anglia, Franţa şi Belgia. Trafic paralizat, zboruri anulate şi zeci de mii de case fără curent

Furtuni violente în Marea Britanie, Belgia şi Franţa! În Regatul Unit, traficul este dat peste cap, după ce mai multe curse aeriene au fost închise, iar un port principal şi-a suspendat activitatea. În acelaşi timp, 60.000 de case din Franţa au rămas fără curent, iar la Bruxelles parcurile au fost închise din cauza vremii.

28 mart. 2016, 11:58
Furtuni violente în Anglia, Franţa şi Belgia. Trafic paralizat, zboruri anulate şi zeci de mii de case fără curent

Marea Britanie este, de departe, cea mai afectată ţară de furtuna pe care au botezat-o Katie. În unele zone ale ţării, vântul, însoţit de ploi torenţiale, a bătut la rafală cu peste 170 de kilometri la oră. Au fost închise mai multe drumuri şi poduri şi au fost smulşi copacii din rădăcini, care apoi au căzut peste liniile de înaltă tensiune şi au lăsat mii de case în beznă.

Portul Dover, aflat chiar în sudul Angliei, şi-a suspendat activităţile, iar traficul aerian a fost, de asemenea, dat peste cap. Mai multe curse au fost deviate, iar unele chiar anulate. Unii pasageri, îngroziţi de condiţiile meteo, s-au bucurat pe reţelele sociale că au ajuns la sol.

La Londra, vijelia a fost atât de puternică, încât a dărâmat semaforul. Vântul a doborât şi o macara, ceea ce a dus la evacuarea unui bloc şi închiderea drumurilor din jur. La un meci jucat aseară, vântul a deviat o minge şutată cu putere, astfel încât a ajuns în direcţia opusă.

Probleme sunt şi în Franţa, unde 60.000 de case au rămas fără curent, iar 7 regiuni sunt sub cod portcaliu de vânt puternic.

Nici ţara vecină, Belgia, nu e scutită de furia naturii. Pe coastă, vântul bate cu peste 100 de kilometri la oră, iar în Bruxelles toate parcurile au fost închise.