Furtunile au făcut prăpăd. Gospodării inundate, maşini luate de apă şi drumuri blocate

Mai multe gospodării din Ciuruleasa au fost inundate, două autoturisme parcate şi un garaj au fost luate de ape, iar drumul naţional care străbate localitatea a fost blocat cu aluviuni pe aproximativ 200 de metri, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate vineri în zona Munţilor Apuseni, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Unirea Alba.

15 iun. 2018, 16:51
Furtunile au făcut prăpăd. Gospodării inundate, maşini luate de apă şi drumuri blocate

Pichetul Cîmpeni intervine cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din Ciuruleasa.

DN74, spre Brad, a fost blocat cu aluviuni în totalitate pe o lungime de aproximativ 200 de metri. Totodată, pe drumul spre satul Buninginea se circulă doar pe un sens. În zonă se acţionează pentru deblocare de către compania de Drumuri Naţionale. De asemenea, se acţionează cu două buldoexcavatoare de către SVSU Abrud şi SVSU Ciuruleasa.

Potrivit Poliţiei, tot pe DN74, dar la Mătişeşti, există două locuri în care traficul este posibil doar pe o bandă de mers după ce carosabilul a fost acoperit de aluviuni.

Potrivit Agerpres, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a revenit asupra informaţiei că DN74 a fost blocat de aluviuni între localităţile Vadu Moţilor şi Poiana Vadului, precizând că este vorba de DJ750. Circulaţia între cele două localităţi a revenit în cursul serii la normal, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, comisar Luminiţa Prodan.

Judeţul Alba s-a aflat vineri sub mai multe atenţionări meteo de cod galben.

  • Mureş: DN15, blocat în localitatea Lunca Bradului din cauza aluviunilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş a anunţat vineri seara că, în urma unor ploi torenţiale, Drumul Naţional 15, la kilometrul 150+100, pe raza comunei Lunca Bradului, a fost blocat de aluviuni, iar trei locuinţe sunt izolate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureş, maiorul Cristian Virag, aluviunile au fost antrenate de pârâul Fântânel şi au distrus şi un drum comunal iar cinci locuinţe sunt afectate.

La faţa locului intervin punctul de lucru Deda cu o autospecială şi patru subofiţeri, precum şi angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

  • Zeci de curţi şi subsoluri inundate în urma precipitaţiilor abundente în judeţul Cluj

Zeci de curţi şi subsoluri au fost inundate, vineri, în judeţul Cluj în urma precipitaţiilor abundente, pompierii ISU intervenind cu patru autospeciale şi trei motopompe pentru scoaterea apei.

Pompierii au intervenit în municipiul Turda şi pentru înlăturarea pericolului de prăbuşire a unui arbore.

„Patru autospeciale şi trei motopompe din cadrul ISU Cluj au acţionat, vineri după amiază, în municipiul Turda şi comuna Mărgău pentru scoaterea apei din curţi şi subsoluri în care s-a acumulat apă ca urmare a precipitaţiilor abundente. Precipitaţiile înregistrate au dus la debite mărite ale afluenţilor din comuna Mărgău şi depăşirea capacităţii canalizărilor existente. Astfel, pompierii au acţionat pentru a scoate apa din peste cinci subsoluri, din imobile situate pe mai multe străzi din municipiul Turda şi pentru înlăturarea pericolului de prăbuşire a unui arbore. În comuna Mărgău 10 curţi şi subsoluri care au necesitat intervenţia ISU. Şi în municipiul Gherla au fost scoasă apa din patru curţi şi subsoluri de către personalul serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Gherla”, se arată în documentul citat.