Furtunile au făcut prăpăd în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Ilfov: O fermă de cai şi gospodării inundate, copaci căzuţi, conductă de gaze ruptă

Mai multe căi de acces şi gospodării din oraşul Fieni şi localitatea Bădeni au fost inundate de pârâul Ialomicioara, un afluent al râului Ialomiţa, care a ieşit din matcă. Viitura a distrus si o conducta de gaze.

22 aug. 2022, 16:31

Mai multe căi de acces şi gospodării din oraşul Fieni şi localitatea Bădeni, judeţul Dâmboviţa, au fost inundate de pârâul Ialomicioara, un afluent al râului Ialomiţa, care a ieşit din matcă, presiunea apei rupând şi un branşament de gaze de la o gospodărie.

„În urma precipitaţiilor abundente înregistrate în ultima perioadă, pârâul Ialomicioara, un afluent al râului Ialomiţa, a ieşit din matcă şi a inundat căile de acces, ferma de cai şi gospodării din oraşul Fieni, cartier Costeşti, precum şi gospodării din comuna Runcu, sat Bădeni. De asemenea, a fost rupt de apă şi un branşament de gaze de la o gospodărie. Pentru gestionarea situaţiei înregistrate au fost mobilizate forţe de intervenţie cu trei autospeciale de intervenţie şi trei motopompe. Pentru remedierea avariei la instalaţia de gaze acţionează o echipă a operatorului de gaze. Pompierii împreună cu personal din cadrul fermei de cai au evacuat 17 cai într-o zonă mai înaltă, grajdurile fiind inundate”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Dâmboviţa.

Citeşte şi: Prognoza meteo 23 august. Ploi abundente cu vijelii şi descărcări electrice în mare parte din ţară

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Dâmboviţa, apa a început să se retragă, în total fiind inundate 20 de gospodării în oraşul Fieni, cartier Costeşti şi cinci gospodării în satul Bădeni.

„În teren se acţionează pentru evacuarea apei din trei gospodării unde a intrat în locuinţe sau beciuri. De asemenea, în zona acţionează personal de la Primăria Fieni cu unelte şi un buldoexcavator pentru curăţarea şi deblocarea şanţurilor de deşeurile lemnoase şi aluviunile aduse de apă”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmboviţa.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU şi galben de ploi abundente până marţi seara