FURTUNILE au făcut prăpăd în ţară: Maşini luate de viituri, grindină, ploi torenţiale VIDEO

Ploile şi inundaţiile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. O vijelie de o forţă neobişnuită a provocat inundaţii în Tulcea, unde maşinile au fost luate pe sus de viitură. La Constanţa s-a format un fenomen ce seamănă cu o tornadă, iar în Capitală un copac a căzut peste două maşini, informează România TV.

09 mai 2017, 05:40
FURTUNILE au făcut prăpăd în ţară: Maşini luate de viituri, grindină, ploi torenţiale VIDEO

Inundaţii devastatoare au fost la Tulcea. Mai multe maşini surprinse în trafic de viitură au fost pur şi sumplu luate pe sus. Drumul naţional Tulcea – Bucureşti a fost blocat de şuvoaie mai bine de două ore.

A fost prăpăd şi la Alba-Iulia în urma ploilor torenţiale. Pompierii au fost chemaţi să intervină pentru a scoate apa din subsoluri şi curţi. Canalizările au refulat, iar străzile s-au umplut de apă.

După inundaţiile de duminică, judeţul Dâmboviţa a fost lovit de grindină. Mai multe localităţi din nordul judeţului au fost devastate de o cădere masivă de grindină. Practic, pământul s-a albit ca şi cum afară ar fi nins.

Incident grav a fost și în Capitală din cauza ploii. Un copac a căzut peste două mașini pe Bulevardul Camil Ressu şi le-a avariat serios. Pompierii care au ajuns la fața locului spun că şi vântul puternic a contribuit la prăbuşirea pomului.

Clipe de panică şi la malul mării. Un fenomen meteo ce seamănă cu o tornadă a fost surprins într-un cartier din Constanţa. Din fericire, fenomenul nu a atins pământul şi astfel nu s-au înregistrat pagube.

Falezele din staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud sunt, însă, din nou în pericol de surpare, după ploile torenţiale din ultima perioadă. Localnicii spun că fenomenul este mai agresiv decât înainte de reabilitarea acestora.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, cod galben de inundaţii, valabil în mai multe zone din ţară.

Citeşte şi COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară

Citeşte şi Ploile torenţiale au făcut prăpăd în judeţul Gorj. Zeci de gospodării au fost inundate VIDEO

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, un cod galben de ploi, grindină şi descărcări electrice în mai multe zone din ţară.

VEZI şi ALERTĂ METEO de ploi torenţiale pentru următoarele două zile pentru toată ţara. Precipitaţii mixte şi brumă la munte