Furtunile pun stăpânire pe ţară. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Toamna îşi face apariţia mult mai devreme, următoarele zile fiind dominate de o vreme instabilă, cu furtuni şi grindină. De asemenea, temperaturile vor mai scădea şi nu ne vor mai da bătăi de cap.

27 aug. 2013, 13:57
Furtunile pun stăpânire pe ţară. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Pentru ziua de miercuri meteorologii prognozează o vreme destul de severă în mai multe zone ale ţării. Din cauza instabilităţii atmosferice foarte accentuate, nori grei se adună pe cer pentru mai multe ore şi vor fi averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi după-amiază. Izolat va cadea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp, în special în regiunile sud-vestice şi la munte. Doar în sud-estul extrem vor fi mai puţine astfel de fenomene. Maximele termice, apropiate de cele normale, vor fi de la 19 grade în jumătatea nordică a Moldovei până la cel mult 29 grade în sud-est.

Şi în Capitală, miercuri, norii întunecă cerul câteva ore bune timp în care vor fi averse, fulgere, tunete şi vânt destul de tare. Vremea se şi răcoreşte uşor, maximele nu mai trec de 25, 26 grade.

Joi, norii cu mare dezvoltare verticală ce aduc averse, descărcări electrice şi vânt mai tare în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi zonele de munte. Aşteptăm din izolat ploi torenţiale în urma cărora se adună peste 25 l/mp, cu precădere în Moldova, în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni. În celelalte regiuni ploile şi fenomemele asociate ocupă arii mai restrânse. Dacă în sud vorbim despre vreme caldă încă, în nord e chiar răcoare, maximele sunt de la 16, 17 grade în nordul Moldovei până la 30 în sudul Munteniei.

În Bucureşti, ziua de joi începe cu destul de mulţi nori pe cer, mai sunt condiţii să plouă în primele ore, apoi soarele se arată printe nori. În aceste condiţii se încălzeşte uşor, aşteptăm maxime de 28, 29 grade.

Vineri mai mulţi nori se adună temporar, mai ales peste sud-vestul ţării şi zonele de munte, unde vor fi ceva averse şi descărcări electrice. În celelalte regiuni nori şi soare şi doar pe arii restrânse ploi de scurtă durată şi fenomene electrice. Vântul e mai alert în Dobrogea, iar maximele caracterizează o vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor, vorbim despre valori de la 19 grade în nordul Moldovei până la cel mult 26 în sud-vestul Olteniei.

Vineri, norii se adună temporar şi pe cerul Capitalei, unde cresc din nou şansele pentru averse şi descărcări electrice. Maximele prognozate de meteorologi în jur de 25 grade.

Weekendul vine cu vreme răcoroasă în cea mai mare parte ţării, mai ales în primele ore sâmbătă, dar şi duminică dimineaţă vor fi temperaturi cam modeste pentru data din calendar. Maximele de sâmbătă vor în general cuprinse între 19 şi 27 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, posibil şi descărcări electrice pe arii restrânse în centru şi la munte şi doar izolat în rest. De duminică până spre jumătatea săptămânii viitoare temperaturile cresc uşor şi se apropie de cele normale, iar probabilitatea de ploaie va fi mai mare în regiunile nordice şi la munte.