G-20: Preşedintele Erdogan avertizează că Turcia nu va rămâne pasivă faţă de înarmarea kurzilor din Siria

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat sâmbătă că țara sa nu va accepta înarmarea luptătorilor kurzi din Siria, transmite Reuters, citând publicația online Hurriyet Daily News.

08 iul. 2017, 17:50
G-20: Preşedintele Erdogan avertizează că Turcia nu va rămâne pasivă faţă de înarmarea kurzilor din Siria

„Cu siguranță nu vom rămâne tăcuți și pasivi față de sprijinirea și înarmarea organizațiilor teroriste din apropierea frontierelor noastre și față de formarea de insule de terorism în regiune”, a declarat Erdogan într-o conferință de presă în cadrul summitului G-20 de la Hamburg.

„Nu vom ezita să facem uz de dreptul nostru la autoapărare împotriva formațiunilor care amenință securitatea țării noastre”, a adăugat el.

Statele Unite au decis să furnizeze arme milițiilor kurde YPG din Siria, care luptă împotriva Statului Islamic, reamintește Reuters. Guvernul de la Ankara consideră însă YPG o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și se teme că armele vor ajunge în cele din urmă la insurgenții de pe teritoriul Turciei, explică agenția Anadolu. Turcia, SUA și Uniunea Europeană sunt de acord că PKK este o organizație teroristă.

Potrivit Agerpres, Erdogan i-a comunicat direct punctul său de vedere președintelui american, Donald Trump, cu ocazia întâlnirii lor de la Casa Albă, din mai. Cei doi șefi de stat s-au întâlnit și la Hamburg, la summitul G-20.