EXCLUSIV. Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica regretatei artiste: „Ştiţi ce mi-a spus?”

Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Cântăreaţa de muzică populară s-a stins din viaţă vineri seara, la nici 24 de ore de la moartea colegului ei de breaslă, Nelu Ploieşteanu. Fiica artistei, Rebeca Onoriu a făcut declaraţii exclusive, la România TV, la scurt timp după ce mama ei a murit.

03 apr. 2021, 08:29
EXCLUSIV. Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica regretatei artiste: „Ştiţi ce mi-a spus?”
Gabi Luncă s-a stins din viaţă vineri seara

Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica artistei, Rebeca Onoriu, ne-a dezvăluit ce i-a zis mama ei, când a vorbit ultima oară cu ea.

Citeşte şi: Gabi Luncă a murit. Era internată cu Covid

Cea mai cumplită perioadă de până acum. Ne-am rugat, am sperat, însă inimioara mamei a obosit, omenește s-a făcut tot, tratamente, rugăciuni, însă nu suntem nemuritori.

Vestea pe care ne-o dă… acceptăm si sperăm… Să vă spun sincer, mi-ar fi plăcut să vă spun că e mama lângă mine. Că-i fac o surpriză. De ce m-am temut, s-a întâmplat. Rugăciunile noastre ne-au întărit. Avem liniștea că mama e în brațul Domnului şi e liniştită. A scăpat de greu.

Gabi Luncă, ultimele cuvinte

Am solicitat să se facă testul, să ne-o dea acasă, să putem să ne luăm rămas-bun creştineşte şi sper să nu fie nici un fel de problemă, aş vrea să mulţumesc domnului doctor Soare, care a îngrijit-o, dar a dovedit că este om, înainte de toate, şi doctorului Alexie, care a stat seară de seară cu ea, am sperat…Mama ne-a lăsat o bogăție mare, piesele ei, clipuri, vorbe frumoase…. Avem de ce plânge, vom plânge toată viaţa.Ultima oară am vorbit cu ea acum două zile. Știți care a fost ultimele ei cuvinte? Rămâneţi cu Iisus!

„, ne-a declarat Rebeca Onoriu.

Trecerea în neființă a îndrăgitei Gabi Luncă vine după un șir de tragedii care îndoliază lumea artistică din România. În urmă cu exact o săptămână se stingea din viață, tot din cauza COVID-19, Cornelia Catanga. Aceasta avea 63 de ani.

Vineri dimineață un alt anunț i-a șocat pe români. Nelu Ploieșteanu pierdea lupta cu temutul virus. Artistul, în vârstă de 70 de ani, se afla internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 13 martie.

Cine era Gabi Luncă?

Alături de Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu și Victor Gore, Gabi Luncă aparținea generației „clasice” a muzicii lăutărești urbane. Ce o făcea pe Gabi Luncă să strălucească erau „vibratourile dulci”.

Era consideră „marea doamnă” a muzicii lăutărești, iar jurnalista germană Grit Friedrich, spunea: „Vocea de argint a lui Luncă, cântecul său ușor încordat au fost de multe ori copiate, însă nimeni nu a reușit să o egaleze.“

Gabi Luncă s-a născut în Prahova, pe 16 octombrie 1938. La 3 ani jumătate a rămas orfană de mamă. Atât ea, cât şi ceilalţi 5 copii ai familiei Luncă au crescut în condiţii nu tocmai bune, din cauza mamei vitrege. A făcut doar 7 clase, apoi s-a angajat ca muncitor necalifcat, la săpat șanțuri. Pentru că avea o vice foarte frumoasă, colegele de muncă se ofereau să-i facă norma, pentru ca ea să le cânte. Astfel a început să participe la diverse concursuri li, bineînțeles, să le câștige.